Amsterdams Red Light Radio wint Online Radio Award

De Amsterdamse Internetzender Red Light Radio (RLR) heeft voor de tweede keer de Online Radio Award gewonnen voor beste online radiozender ter wereld tijdens de Mixcloud Online Radio Awards 2015.

De prijs wordt georganiseerd door MixCloud.com en het International Radio Festival in Zürich. RLR ging er met de hoofdprijs vandoor. Daarnaast is RLR ook gekroond tot beste Europese online radiozender.

Peeskamer

RLR is een internetzender die uitzendt vanuit een oude peeskamer aan het Oudekerksplein op de Amsterdamse Wallen en is opgericht door Orpheu de Jong en Hugo van Heijningen. De uitzendingen zijn live te beluisteren via www.redlightradio.net en
daarna blijvend on demand beschikbaar via diensten als MixCloud en Soundcloud. RLR heeft door zijn locatie extra artistieke zichtbaarheid met het dagelijks langslopen van de vele bezoekers van de rosse buurt. Naast bezoekers van de rosse buurt trekt RLR mensen die speciaal voor een radioshow langskomen of hun favoriete artiest aan het werk willen zien achter de DJ tafel. De radiozender begon haar uitzendingen in 2010.

Brede programmering

RLR heeft een zeer brede programmering. Er worden shows gemaakt door DJ’s en muzikanten uiteenlopend van black metal tot afrobeat en van house tot new wave en meer. Ook worden er uitzendingen gemaakt door kunstenaars, vormgevers en schrijvers en zijn er samenwerkingen met culturele instellingen en podia. Gemiddeld worden er tussen de 3000 en 4000 shows per week afgespeeld en tussen de 300 en 400 shows per week gedownload.

International Radio Festival

Het International Radio Festival wordt tot en met 30 augustus gehouden in Zürich. Vanaf het festival vinden ook radio-uitzendingen plaats. De uitzendingen zijn in de regio van Zürich te ontvangen via FM, DAB+ en wereldwijd via Internet. Diverse radiozenders uit de gehele wereld zullen in hun eigen taal muziekprogramma’s uitzenden via de evenementenzender.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.