Engelstalig Radio X gaat uitzenden via DAB+ in Vlaanderen

Radio X, een Engelstalige commerciële radiozender in Brussel, gaat vanaf medio augustus uitzenden via DAB+ in Brussel en Vlaanderen. Radio X gaat gebruik maken van het DAB+-pakket van commerciële radiozenders in Vlaanderen dat wordt aangeboden door exploitant Norkring.

Radio X is een radiozender die zich hoofdzakelijk richt op expats en de internationale gemeenschap zoals NAVO-medewerkers, ambassadeurs, werknemers van de Europese instellingen en toeristen. Momenteel is de radiozender alleen te ontvangen via Internet. Om de luisteraars te kunnen bereiken op plaatsen zonder Wi-Fi, of zonder een 3G of 4G dataverbinding, heeft Radio X besloten om uitzendingen te starten in DAB+.

“Ideale platform”

“Zo geven we onze luisteraars en toekomstige luisteraars het ideale platform om naar ons te luisteren”, meldt CEO Paul Heath van Radio X tegenover de VRT. “Het zijn spannende tijden voor radio in België, en ook voor Radio X. De overgang naar uitzenden via DAB+ voorziet het land van een radiostation dat het echt verdient en waaruit het voordelen kan halen, recht vanuit Brussel”, zegt chief operating officer Lee Middleton.

DAB+ in Brussel en Vlaanderen

Sinds 20 mei zijn een aantal commerciële radiozenders in Brussel en Vlaanderen te ontvangen via DAB+ op kanaal 11C. Er wordt uitgezonden vanuit twee steunzenders in en rond Brussel. Het netwerk wordt in de komende jaren verder uitgebreid.

TOPradio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, FamilyRadio en ClubFM zijn nu al te beluisteren via het DAB+-pakket van Norkring. Dit aanbod wordt vanaf medio augustus uitgebreid met Radio X. Meer informatie via: http://www.radiox.eu/. Live-luisteren via Internet: http://www.radiox.eu/radio.html