“Fors meer autoradio’s met DAB+ verkocht”

Het aantal nieuwe auto’s uitgerust met digitale radio via de ether (DAB+) is in de eerste helft van dit jaar verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van Digital Radio.nl, die BNR Nieuwsradio heeft opgevraagd.

14 procent

Er rijden ruim 30-duizend nieuwe auto’s in ons land rond met een digitale radio-ontvanger. Dat is 14 procent van het totaal aantal verkochte auto’s in de eerste helft van dit jaar en een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, aldus BNR Nieuwsradio op haar website.

“Belangrijke stap”

Volgens Jacqueline Bierhorst, project director Digital Radio, is de toename van het aantal auto’s met digitale radio een belangrijke stap. “Een jaar geleden wist men nog niet eens van het bestaan van digitale radio af. Dan is 14 procent in verhouding eigenlijk ongelofelijk veel. Het is nog steeds het begin. We hebben een wagenpark in Nederland van 8 miljoen auto’s. Er moet nog wel wat gebeuren voordat in die auto’s allemaal DAB+ zit, zodanig dat mensen alle voordelen daarvan kunnen gebruiken.”, aldus Bierhorst tegenover BNR Nieuwsradio

Samenwerking

Bierhorst benadrukt tegenover BNR Nieuwsradio dat ook de komende tijd samengewerkt moet worden met partijen, zowel binnen Nederland als daarbuiten. Een belangrijke taak is volgens haar weggelegd voor de auto-industrie om DAB+ standaard in alle nieuwe auto’s te krijgen. “Er zijn al 141 modellen in Nederland waar het inzit. Een jaar geleden waren dat er veel minder. Het aandeel zal blijven groeien.”

Week van de Digitale Radio

Publieke- en commerciële radiozenders besteden deze week extra aandacht aan digitale radio via de ether middels ‘De week van de digitale radio’. Tijdens deze week worden er middels prijsvragen op veel radiozenders digitale radio’s weggegeven. Dit keer doen ook de publieke regionale omroepen mee aan ‘De week van de digitale radio’. De regionale radiozenders zijn sinds enige tijd ook te ontvangen via DAB+.

Digital Radio

Via het platform Digital Radio werken zowel landelijke commerciële als publieke radiozenders alsmede publieke regionale radiozenders samen om informatie te geven over digitale radio via de ether.

Het interview met Jacqueline Bierhorst op BNR Nieuwsradio is hier te beluisteren.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.