FOX Sports teleurgesteld over gang naar rechter door Ziggo

Betaalzender FOX Sports is teleurgesteld over de gang naar de rechter door kabelaar Ziggo over het contract tussen de tv-zender en de kabelmaatschappij.

Vandaag werd bekend dat Ziggo de gang naar de rechter maakt om duidelijkheid te krijgen over het contract tussen Ziggo en Eredivisie Media & Marketing, de eigenaar van de voetbalrechten en sportzender FOX Sports.

Contracten

FOX Sports Eredivisie wordt momenteel op basis van twee separate overeenkomsten met Eredivisie Media & Marketing aangeboden in het voormalig UPC-gebied en in het voormalig Ziggo-gebied. De overeenkomst met betrekking tot het voormalig UPC-gebied eindigt op 31 juli 2017. VodafoneZiggo is van mening dat na hun fusie deze overeenkomsten niet nageleefd hoeven te worden. Daarom start de kabelmaatschappij nu een rechtszaak.

Ongunstig

FOX Sports wil een nieuw contract afsluiten voor klanten die voorheen bij UPC zaten, de kabelaar vindt dat echter niet nodig. De kabelmaatschappij vindt dat al zijn voetbalabonnees onder de nog bestaande overeenkomst komen te vallen. Daarnaast zou een nieuw contract met de betaalzender voor de kabelmaatschappij ongunstig zijn.

“Afspraak is afspraak”

FOX Sports is teleurgesteld over de gang van zaken:”We vinden het teleurstellend dat VodafoneZiggo ervoor kiest om de gang naar de rechtbank te maken. Een fusie betekent immers niet dat ruim voor die tijd gemaakte afspraken niet nagekomen hoeven te worden.”, aldus de televisiezender in een verklaring.

“Daarnaast heeft VodafoneZiggo de voorbije tien maanden – ondanks meerdere voorstellen daartoe – geen enkel initiatief getoond om gebruik te maken van de mogelijkheid hun klanten onze zender aan te bieden tegen de huidige, lagere prijzen zoals bij veertien andere tv-aanbieders wel het geval is.”, aldus de televisiezender in de verklaring.