Gigant FM breidt bereik uit via DAB+

De commerciële radiozender Gigant FM is sinds dinsdagavond ook te beluisteren via DAB+ in een groot deel van Nederland.De radiozender was al te ontvangen via de kabel en glasvezel in Noordoost Nederland en wereldwijd via Internet.

Gigant FM

Gigant FM maakt gebruik van DAB+-capaciteit van het digitale ethernetwerk van MTVNL. Deze commerciële exploitant verzorgt ook de digitale ether uitzendingen voor onder andere Groot Nieuws Radio, Team FM en Radio West. MTVNL heeft steuzenders in onder andere Den Haag, Rotterdam, Goes, Hilversum, Utrecht, Smilde, Lelystad, Maastricht, Eindhoven en Markelo.

Door het uitzenden via het digitale ethernetwerk van MTVNL is de regionale commerciële radiozender nu in een groot deel van Nederland in de ether te ontvangen. Overigens maken Radio West en Groot Nieuws Radio van het netwerk van MTVNL gebruik om hun bestaande DAB+-dekking via de regionale kavels te verbeteren en aan te vullen.

Het is niet duidelijk of deze landelijke dekking van Gigant FM in de toekomst gehandhaafd blijft. Zo zouden er plannen zijn om het aanbod via het DAB+-netwerk van MTVNL per regio op te knippen.

Nederlandstalig aanbod via DAB+

Gigant FM zendt Nederlandstalige muziek, gouwe ouwe en piratenhits uit. Gigant FM is hiermee de tweede radiozender op netwerk van MTVNL dat zich richt op Nederlandstalige muziek. Ook Team FM, dat eerder dit jaar haar uitzending via het netwerk van MTVNL heeft gestart, zendt veel Nederlandstalige en streekmuziek uit.

Daarnaast zijn via andere DAB-netwerken Nederlandstalige muziekzenders te horen als RadioNL, 100%NL en Radio Continu. Binnenkort gaat de publieke omroep haar themakanaal NPO Sterren.nl ook aanbieden via haar DAB+-netwerk op kanaal 12C.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.