Herboren radiozender KINK officieel gelanceerd

Vanavond om 18.00 uur zijn de officiële uitzendingen van KINK gestart. Programmadirecteur Michiel Veenstra mocht het eerste programma presenteren.

Gestart in 2011

In oktober 2018 werd bekend dat het merk KINK nieuw in geblazen zou worden. De voormalige eigenaar, Vereniging Veronica, trok op 1 oktober 2011 de stekker uit de radiozender KINK FM. De radiozender leverde te weinig inkomsten op. De zender ging op 1 oktober 1995 officieel van start. Bij de oprichting destijds waren onder andere Rob Stenders en Jan Hoogesteijn betrokken.

Jan Hoogesteijn

Jan Hoogesteijn kreeg in oktober 2015 weer het eigendomsrecht van de naam KINK terug van de Vereniging Veronica. Vandaag gaat de radiozender officieel van start onder de naam KINK. Naast lineaire uitzendingen via DAB+ en Internet zullen programma’s ook in podcast-vorm worden aangeboden.

Testuitzendingen

Sinds dinsdagavond zijn er al testuitzendingen te horen van de radiozender via DAB+ en Internet. Vandaag om 18.00 uur is de radiozender officieel van start gegaan. Michiel Veenstra zal ook elke werkdag het ochtendprogramma KINKSTART presenteren.

Daarnaast zijn er programma’s te horen van onder andere Jasper Leijdens, Jasper Leegwater en Tessa Mol. De nieuwsuitzendingen op de radiozender worden verzorgd door BNR Nieuwsradio.

Website en apps

De radiozender beschikt sinds deze week over een gloednieuwe website en apps voor iOS en Android. Daarnaast is de radiozender te beluisteren via luisterportals als TuneIN en RadioNED.

Sociale media: