Jingleweb komt met ‘jingle-ere-saluut’ voor Edwin Evers

DJ Edwin Evers, die afgelopen vrijdag bekend maakte eind dit jaar te stoppen met ‘Evers staat op’ op Radio 538, krijgt een jingle-ere-saluut aangeboden van Jingleweb.

Genootschap

Jingleweb is de website van Het Genootschap radiojingles en -tunes. Het genootschap telt twee leden:Jelle Boonstra en Benno Roozen. Boonstra en Roozen beheren samen een niet commerciële organisatie en hebben een archief opgebouwd van radiojingles en radiotunes die sinds 1945 op de Nederlandse radio te horen zijn (geweest). Verder bevat de collectie duizenden buitenlandse zogeheten jingle-demo’s.

Saluut

Het genootschap gaat nu een speciale jingle-ere-saluut maken voor Edwin Evers. Er staat een eerste versie online, maar de definitieve versie wordt op de laatste uitzenddag van ‘Evers staat op’ gepubliceerd. De eindversie van het jingle-ere-saluut duurt 5 minuut en 38 seconden.

Suggesties

Jingleweb roept op om suggesties voor de uiteindelijke versie van het jingle-ere-saluut door te geven aan de website.

Jingles

Edwin Evers krijgt het saluut niet alleen vanwege zijn radio-werk. Hij heeft zich ook een meester getoond in het maken van (gezongen) jingles. Zo maakte hij gemiddeld eens per half jaar een aantal zogeheten Morningsongs, gebaseerd op bekende (oude) hits en ingezongen voor ‘Evers staat op’.

Edwin Evers

Afgelopen vrijdag maakte Edwin Evers bekend aan het einde van dit jaar te stoppen met zijn ochtendshow op Radio 538. Het programma ‘Evers Staat Op’ startte op 1 januari 1998 bij 3FM en in april 2000 maakte Edwin Evers de overstap naar Radio 538.

De verdiensten van Evers als radiomaker werden door de jaren heen bekroond met de allereerste Gouden RadioRing in 2006, voor zijn hele oeuvre kreeg hij in 2014 de Marconi Oeuvre Award en onlangs ontving Edwin de Gouden Harp.

Audio:

Voorlopige versie van jingle-ere-saluut voor Edwin Evers van Jingleweb: