Mireille van Ark nieuwe hoofdredacteur BNR Nieuwsradio

Mireille van Ark (42) start 1 februari als hoofdredacteur van BNR. Ze volgt Sjors Fröhlich op die onlangs werd benoemd tot burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden. Van Ark nam vanaf oktober als waarnemend hoofdredacteur alle taken al over.

20 jaar ervaring

Van Ark heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring in de journalistiek. Ze begon haar carrière bij de publieke omroep waar ze bij de NCRV in het verleden verschillende redacties heeft geleid op Radio 1, 2 en 5. Inmiddels werkt ze zes jaar bij BNR, eerst als chef en afgelopen jaar in de rol van adjunct hoofdredacteur.

“Nieuwe generatie”

Eugenie van Wiechen, algemeen directeur van de FD Mediagroep. “Mireille is hét voorbeeld van een nieuwe generatie journalistieke leiders in Nederland. Van Ark heeft afgelopen jaren belangrijke veranderingen in het bedrijf doorgevoerd op de nieuwsredactie en mede aan de wieg gestaan van belangrijke ontwikkelingen als podcast en smartradio’.

“Trots”

Mireille van Ark: “Ik ben blij en trots met het in mij gestelde vertrouwen door de redactie en de directie om deze taak op mij te mogen nemen. Ik zal met veel enthousiasme dit mooie station het nieuwe decennium inleiden”.