Norkring neemt nieuwe DAB+-zender voor Vlaanderen in gebruik

De Belgische zenderexploitant Norkring heeft vandaag in Genk een nieuwe steunzender voor haar DAB+-netwerk in Vlaanderen in gebruik genomen. Hierdoor is het digitale radio pakket met diverse Vlaamse commerciële radiozenders naast de Vlaamse provincie Limburg nu ook in delen van Zuidoost Nederland te ontvangen.

Genk

Tot vandaag was het zenderpakket op kanaal 11A te ontvangen in een groot gebied rond Brussel door twee steunzenders in deze regio. Vandaag is daar de steunzender in Genk aan toegevoegd. In de komende periode moeten er ook steunzenders in Egem (West- en Oost-Vlaanderen) en Schoten (Antwerpen) in gebruik worden genomen door exploitant Norkring. In 2017 zal de dekking nog verder worden uitgebreid.

Extra ruimte

“DAB+ biedt ruimte voor extra radiozenders in de ether en is dé opportuniteit voor bestaande en nieuwe radiozenders die een volledige Vlaamse dekking wensen. DAB+ biedt tal van innovatieve mogelijkheden: extra nieuwsinformatie, betere verkeersinformatie, slideshows met afbeeldingen van logo’s, artiesten, webcambeelden…”, aldus Norkring in een eerder opgesteld persbericht over de uitbreiding.

Acht radiozenders

Momenteel zenden sinds mei van dit jaar de radiozenders BBC World Service radio, TOPradio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, FamilyRadio en ClubFM uit via het DAB+-netwerk van Norkring. Daarnaast hebben de publieke omroepen VRT en RTBF eigen DAB/DAB+-netwerken in de lucht. Commerciële radiozenders in Vlaanderen als Q-Music, Joe FM en Nostalgie hebben nog geen plannen om via DAB+ te gaan uitzenden.

Dekking na ingebruikname nieuwe steunzenders (bron Norkring)

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.