NOS neemt tijdens Olympische Spelen afscheid van ‘De Mart’

Komende zomer neemt de NOS definitief afscheid van Mart Smeets als medewerker voor NOS Sport. Dit bericht de NOS vandaag in een persbericht.

Olympisch basketbaltoernooi

Mart Smeets gaat voor de NOS commentaar geven bij het Olympisch basketbaltoernooi. “Iedere dag, op een vaste tijd, de beste wedstrijd en helemaal aan het eind – live – de finale. Letterlijk en figuurlijk dus. Een prachtig podium, met vedetten en sterren. Een podium dat past bij de status van Mart Smeets. Maar ook een buitenkans voor ons, want door het tijdsverschil kunnen we dit keer lekker veel basketbal laten zien. Bij de Spelen valt dat in de concurrentie met andere topsport meestal over de rand”, aldus Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport.

Afscheid

In de aanloop naar het Olympische afscheid zal Mart Smeets bovendien als vanouds een aantal reportages maken en een paar keer commentaar geven bij het wielrennen. Nooter: “En dan dus het afscheid, zo hebben we het samen afgesproken. De finishstreep ligt in Rio, met op de laatste dag van de Spelen, vlak voordat de vlam dooft, live de basketbal-finale, Marts Finale.”

“Klein dunkje”

Mart Smeets: “Rond de Amstel Gold Race in april, de koers waarin ik in 1974 debuteerde in de wielersport, neem ik afscheid van de wielerverslaggeving. Dat doe ik met de mensen met wie ik al die jaren heb samengewerkt. In Rio zal ik vervolgens via een “klein dunkje” de NOS verlaten. Een club met een bijzondere nestgeur waarvoor het al die jaren heel prettig werken was. De voorbereiding op het toernooi in Rio is inmiddels begonnen.”

Cirkel rond

In 2012 bereikte Smeets de pensioengerechtigde leeftijd, maar hij bleef als freelancer aan de NOS verbonden. Met het Olympisch basketbaltoernooi in Rio de Janeiro maken Smeets en de NOS de cirkel rond. Overigens in Mart Smeets ook actief voor de televisiezender Ziggo Sport. Smeets doet hier onder andere ook het commentaar bij basketbalwedstrijden van de Amerikaanse competitie NBA.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.