(C) Mediamagazine

Ook Ziggo gooit abonnementsprijzen omhoog

Per 1 juli voert kabelaar Ziggo een prijsverhoging door. Veel abonnees gaan 2,50 euro per maand meer betalen. Dit heeft de aanbieder vandaag bekend gemaakt.

Investeren

De kabelaar heeft een aantal redenen voor de prijsverhoging per 1 juli. Het dataverbruik zou explosief stijgen, de vraag naar veiliger internetten neemt toe en het bedrijf blijft investeren in haar diensten. Zo verhoogde de aanbieder onlangs nog de snelheid van haar Internetdiensten.

Ziggo is niet de enige aanbieder die onlangs haar abonnementsprijzen heeft verhoogd. Eerder kwamen aanbieders als KPN, Telfort en XS4ALL met prijsverhogingen.

Tarieven

Alle nieuwe tarieven zijn inmiddels te vinden op de website van Ziggo. Zo gaat bijvoorbeeld het Alles-In-1-pakket Internet Alles-in-1-Complete vanaf 1 juli geen 64,50 euro maar 67 euro kosten.

Factuur

De prijswijziging gaat in per 1 juli 2019. “Dus op de eerste factuur die over deze periode gaat, is de wijziging zichtbaar. Omdat Ziggo veelal de abonnementskosten vooraf in rekening brengt, zie je de nieuwe tarieven vanaf 7 juni op de factuur. De verbruikerskosten zoals gesprekskosten voor Bellen brengt Ziggo achteraf in rekening.“, aldus Ziggo.

Klanten worden binnenkort persoonlijk geïnformeerd over de prijsverhoging.