“Formule1 naar Sport 1”

De Formule 1 verdwijnt vanaf komend seizoen vermoedelijk ook in Nederland grotendeels achter de decoder. De betaalzender Sport 1 is momenteel volop in onderhandeling met Formula One Management (FOM) dat over de uitzendrechten gaat.  Een woordvoerder van Sport 1 heeft dat bevestigd tegenover dagblad De Telegraaf.

 

Niet meer exclusief bij RTL7 
Zeker is in ieder geval dat de twintig races vanaf 2013 niet langer bij RTL te zien zullen zijn. RTL7 zendt dit seizoen nog alle races en kwalificaties live uit, inclusief uitgebreide voor- en nabeschouwingen. RTL heeft echter besloten niet meer op de rechten te gaan bieden aldus De Telegraaf.

Ook in buitenland achter de decoder 
Nederland zou niet het eerste land zijn waar de koningsklasse van de autosport deels van het open net verdwijnt. Vanaf dit seizoen worden de races in Groot-Brittannië nog maar voor de helft bij de BBC uitgezonden, terwijl alle races, trainingen en kwalificaties bij het commerciële Sky Sports zijn te zien. In Italië zijn de races vanaf komend seizoen bij Sky Italia te zien, waar eerder de RAI nog alle races op de buis bracht.