Radio 227 is gestopt met uitzenden

Internetradiozender Radio 227 is definitief gestopt met haar uitzendingen. Nadat in september afscheid was genomen van de kabeldekking in Zeeland stoppen nu ook de uitzendingen via Internet.

 

Inmiddels is de directie van Radio 227 in gesprek met een aantal partijen welke het format van Radio 227 willen voortzetten. Radio 227 bestond precies 10 jaar waarvan 8 jaar via de kabel werd uitgezonden.

Radio 227 komt met een verklaring op haar website over het stopzetten van de uitzendingen: De afgelopen jaren zijn er door vele mensen pogingen gedaan om een financiële uitweg te vinden om het voortbestaan van Radio 227 te garanderen. We hebben het hier over mensen als organisatiedeskundigen, artiesten, mediadeskundigen, programmaraadsleden, donateurs, een aantal kabelmaatschappijen etc, waarvoor veel lof! Een hoop beloftes werden ook van buiten deze groep aan ons gedaan, maar die beloftes werden over het algemeen niet uitgevoerd, danwel ingevuld. Helaas hoor of zie je er na bezoeken, een aantal malen met elkaar gebeld en gemaild te hebben er niets meer van.

De kosten van de Buma/Stemra, het Commissariaat voor de Media, de Sena, de Stichting Reclame Code, de grote kabelmaatschappijen alsmede (en vooral) valse concurrentie doen ons echter nu de das om. Hulde aan een groot aantal kabelmaatschappijen welke zich zeer coulant hebben opgesteld; zij realiseerden zich dat de klant voorop moet staan en gaven daarom Radio 227 in alle omstandigheden gratis door.

Alles bij elkaar genomen is het voor al die medewerkers die zich de afgelopen 10 jaar hebben ingespannen om aantrekkelijke uitzendingen te maken en al die ruim 400.000 luisteraars een desillusie dat onze zender nu niet meer te beluisteren is, tenzij onze gesprekken zich positief ontwikkelen, dan laten wij  via de website radio227.nl