Radio- en tv-zenders helpen je tijdens ‘Blue Monday’

Vandaag is het Blue Monday: de derde maandag in januari en volgens experts de meest depressieve dag van het jaar. Diverse radio- en televisie-zenders komen met een speciale progammering zodat de Blue Monday wellicht wat vrolijker wordt.

NPO Radio 2
NPO Radio 2 van de publieke omroep buigt de meest deprimerende dag van het jaar om tot een vrolijke dag. Op ‘Happy Monday’ klinkt muziek uit de speakers waarvan luisteraars opgewekt en blij worden. Luisteraars kunnen op deze dag ook alleen vrolijke tracks aanvragen. Vanaf 04.00 uur draaien de Radio 2 deejays veel muziek met een positieve sound, zoals o.a. Happy van Pharrell Williams, Feeling Good van Michael Bublé, I’m Yours van Jason Mraz en Alles is Liefde van Bløf.

Deep FM
Online radiozender Deep FM past haar muziek vandaag aan. “Onze music director heeft samen met tips van de luisteraars een selectie gemaakt om 19 januari te vullen met platen waar je vrolijk van wordt. Denk aan tracks als Wish you were mine van Philip George, Outlines van Make Mago & Dragonette en Take u there van Jack Ü ft Kiesza. We weten zeker dat onze luisteraars dit gaan waarderen”, aldus het persbericht van Deep FM. Deep FM is te ontvangen via Internet: http://deep.fm/

Den Haag FM
Den Haag FM draait vandaag alleen maar “blije, optimistische en lieve liedjes”. De lokale radiozender protesteert hiermee tegen Blue Monday. “Geen enkele chagrijnige, klagende, navelstaarderige, verdrietige muzikant vol zelfmedelijden komt erin”, aldus Den Haag FM. Positiviteitsgoeroe Emile Ratelband trapt de actie maandag af met een peptalk.  Ook zendt de Haagse zender een spoedcursus ‘lachyoga’ uit en gaan verslaggevers de straat op om Hagenaars te vragen hoe zij Blue Monday overleven.

Comedy Central en Ziggo
Comedy Central en Ziggo hebben met Baddaboem de handen ineen geslagen en besloten om via Hashtag #BlueMonday en #Comedymaand deze dag zoveel mogelijk mensen op te vrolijken. “Er staat deze dag een team van comedians voor je klaar. Arie Koomen, René van Meurs, Alex Ploeg, Kasper van der Laan, Gerthein Boersma, Jennifer Evenhuis en Gwen Pol vrolijken  je op met hilarische persoonlijke sketches.” aldus Comedy Central op haar website. De zenders Comedy Central Extra en Comedy Central Family zijn de hele maand januari te bekijken via het digitale basispakket van Ziggo.

Goed, positief nieuws bij Omroep West op dinsdag 20 januari
Omroep West staat morgen, dinsdag 20 januari helemaal in het teken van goede ideeën en positief nieuws. Alle radioprogramma’s komen die dag van 6.30 uur tot 19.00 uur live vanuit het Circustheater in Den Haag, tijdens de 8ste editie van Big Improvement Day. Op 20 januari vindt in het Circustheater in Den Haag Big Improvement Day plaats. Het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap steken deze dag de koppen bij elkaar, om te praten over de toekomst van Nederland. Ze doen dat vanuit veel enthousiasme en vooral positivisme.

Alle programma’s van Radio West staan die dag in het teken van een positieve toekomst. Succesvolle regiogenoten vertellen hoe zij hun droom hebben waargemaakt, er wordt onderzocht hoe je een goed idee verkoopt en de winnaar van onze ideeënwedstrijd mag zijn of haar goede idee voor zijn of haar stad presenteren op het podium in het Circustheater. Voor Omroep West is 20 januari tevens het startsein om vaker en ook in de reguliere berichtgeving stil te staan bij het brengen van positief nieuws.