Regionale omroepen: Recordopbrengsten voor Voedselbank

Diverse regionale omroepen hebben hoge opbrengsten binnengehaald voor de actie Samen voor de Voedselbank. Het gaat onder andere om Omroep Brabant, L1 Limburg en RTV Drenthe.

Omroep Brabant

In de provincie Noord-Brabant werd door de regionale omroep Omroep Brabant een recordopbrengst tijdens de actie Samen voor de Voedselbank binnengehaald. “We wisten dat Brabanders om elkaar geven en elkaar graag helpen. Maar er is zo veel meer opgehaald met de actie Samen voor de Voedselbank dan dat wij voor mogelijk hadden gehouden. Brabant gaf 221.314 producten. Wat. Zijn. We. Trots!”, aldus de omroep.

L1 Limburg

Ook in de provincie Limburg kon de actie op grote steun rekenen van de inwoners voor de actie van regionale omroep L1. Bij de actie L1 Samen voor de Voedselbank is een recordaantal van 346.971 producten ingezameld. De totale waarde van die voorlopige opbrengst komt neer op zo’n 636.331,45 euro. De voorlopige opbrengst van de inzamelingsactie is hoger dan vorig jaar. Toen werden ruim 290.000 producten opgehaald.

RTV Drenthe

De actie Samen voor de Voedselbank van RTV Drenthe heeft dit jaar in totaal 211.728,50 euro opgebracht.Er zijn zo veel goederen ingezameld dat de vrachtwagen van COOP en het noordelijk distributiecentrum van de voedselbank komende maandag moet worden ingezet om alle goederen van het pand van RTV Drenthe naar de vier voedselbanken in Drenthe te vervoeren.

RTV Oost

Bij de regionale omroep RTV Oost duurt de actie Samen voor de Voedselbank nog tot en met vandaag, zaterdag 15 december. Ook in deze provincie zijn nu al grote donaties binnengekomen.

Sociale media: