Team FM gestart met uitzendingen via DAB+

De radiozender Team FM is gestart met uitzendingen via DAB+. Team FM maakt gebruikt van het DAB+-netwerk van MTVNL.

“Legale piratenzender”

Team FM zond al uit via diverse kabelfrequenties in Nederland en biedt medewerkers van voormalige piratenzenders een platform om uit te zenden. Een zestigtal medewerkers verzorgt programma’s in onder andere Drenthe, Groningen, Overijssel Friesland en Twente. Hierbij maakt Team FM zowel gebruik van analoge als digitale kabelfrequenties. Daarnaast is de radiozender wereldwijd te beluisteren via Internet.

Team FM noemt zich een landelijke legale ‘piratenzender’ en wordt gedreven door ruim 100 vrijwilligers, die vanuit 42 privé-thuisstudio’s veel aandacht geven aan regionaal talent en nieuws. De DJ’s uit de diverse regio’s draaien hun eigen (dialect) muziek voor de luisteraars.

Tijdelijk landelijke dekking via MTVNL

Team FM heeft haar dekking nu uitgebreid met digitale etherdekking en maakt hiervoor gebruik van het netwerk van de aanbieder MTVNL. MTVNL heeft steunzenders op diverse locaties in Nederland. Momenteel maken alleen de radiozenders GrootNieuwsRadio en Radio West gebruik van dit netwerk. Radio West en GrootNieuwRadio doen dit voornamelijk om hun bestaande DAB+-dekking te verbeteren en aan te vullen.

MTVNL heeft steuzenders in onder andere Den Haag, Rotterdam, Goes, Hilversum, Utrecht, Smilde, Lelystad, Maastricht, Eindhoven en Markelo. Hierdoor is Team FM nu in een groot deel van Nederland via DAB+ te ontvangen. Team FM geeft in een persbericht aan dat de landelijke dekking via het netwerk van MTVNL van tijdelijke aard is. Dit betekent dat Team FM in de toekomst alleen in de regio’s via DAB+ is te horen waar momenteel ook kabeldekking is.

De website radio-tv-nederland.nl bericht dat er vandaag ook voor het MTVNL netwerk een nieuwe steunzender in gebruik is genomen in Emmen op kanaal 7C.

Een overzicht van de steunzenders en frequenties van MTVNL vind je hier.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.