Uitreiking The Oscars live op Net5, Moviehit Top 101 op Sky Radio

Komende nacht worden in de Verenigde Staten voor de 90e keer The Oscars uitgereikt. De uitreiking is dit jaar live te volgen via Net5. Sky Radio brengt vandaag veel filmmuziek in de Moviehit Top 101. Ook NPO Radio 1 besteedt komende aandacht aan de uitreiking van The Oscars.

Favoriet

The Academy Awards, zoals de prijs officieel heet, wordt gezien als de belangrijkste filmprijs in Amerika. Grote kanshebbers voor een Oscar zijn dit jaar The Shape of Water, Get Out, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en Lady Bird. The Oscars 2018 wordt dit jaar wederom gepresenteerd door de Amerikaanse host Jimmy Kimmel.

Live op Net5

Net als vorig jaar is de uitreiking live te volgen via Net5. De uitzending van Net5 begint om 2.30 uur komende nacht en duurt tot ongeveer 6.00 uur. Maandag, 5 maart, is er ook een samenvatting te zien bij Net5. De samenvatting is te zien om 22.30 uur.

NPO Radio 1

Ook NPO Radio 1 besteedt vannacht aandacht aan de uitreiking van The Oscars tussen 02.00 – 06.00 uur. Het programma komt live vanuit Filmtheater Vue en wordt gepresenteerd door Martijn Grimmius en Willem de Gelder. NPO Radio 1 is te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Filmmuziek op Sky Radio

Sky Radio brengt luisteraars in de stemming voor de 90e Oscaruitreiking. Het muziekstation zendt vandaag een speciale Moviehit Top 101 uit. In de hitlijst komen de grootste hits uit de filmgeschiedenis voorbij. ‘Happy’ van Pharell Williams uit de film ‘Despicable Me 2’ is door luisteraars verkozen tot beste moviehit.

‘Can’t Stop The Feeling!’ van Justin Timberlake uit ‘Trolls’ en ‘You’re The One That I Want’ van de klassieker ‘Grease’ volgen op nummer 2 en nummer 3. De Moviehit Top 101 is op 4 maart van 09.00 tot 17.00 uur te horen bij Sky Radio.

Video: