“Voetbal Inside trekt meer kijkers dan Studio Voetbal”

Het voetbalpraatprogramma Voetbal Inside op RTL7 trekt dit seizoen meer kijkers dan NOS Studio Voetbal (NPO 1). Dit schrijft het weblog SigaarSnor op basis van eigen onderzoek naar de kijkcijfers van beide programma’s.

Volgens het weblog was Studio Voetbal van de NOS jarenlang het best bekeken voetbalpraatprogramma op de Nederlandse televisie maar daar lijkt met ingang van dit televisieseizoen verandering in te zijn gekomen. Voetbal Inside op RTL7 trekt volgens de website op de maandagavond nu meer kijkers.

Meer kijkers voor Voetbal Inside

SigaarSnor geeft aan dat Studio Voetbal op de zondagavond gemiddeld 632.740 kijkers trekt. De maandagavond-uitzending van Voetbal Inside trekt dit seizoen gemiddeld 660.690.

Opvallend genoeg waren voor zowel Studio Voetbal als voor Voetbal Inside de best bekeken uitzending direct na het duel tussen Ajax en PSV. Studio Voetbal trok op 10 december 2017 844.000 kijkers en Voetbal Inside trok op 11 december 744.000 kijkers.

Minder kijkers op maandagavond

Voetbal Inside heeft in tegenstelling tot Studio Voetbal twee uitzendingen per week: één op de maandagavond en één op de vrijdagavond. De kijkcijfers van de uitzendingen van ‘VI’ op de maandagavond blijven volgens het weblog wel dalen. “Waar vorig seizoen rond de winterstop het gemiddelde aantal kijkers nog op 663.980 kijkers lag, is dit nu gedaald naar 660.690. Een hele kleine daling betreft de kijkcijfers.“, aldus het weblog.

Meer kijkers voor vrijdagavond

De vrijdagavond-uitzending van het programma trekt daarentegen weer meer kijkers: “Vorig seizoen rond de winterstop lag het gemiddelde aantal kijkers op 451.000 kijkers, nu is het gemiddelde aantal kijkers 485.000. Een stijging van ruim 30.000 kijkers.”, aldus het weblog.

Best bekeken uitzending

De best bekeken vrijdagavonduitzending dit seizoen was de uitzending van afgelopen vrijdag, 22 december, met 657.000 kijkers. In deze uitzending gingen de presentatoren van het programma, Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp, in op de commotie rond “homofobe” uitspraken die zijn gemaakt in het programma.