Volop aandacht voor Prinsjesdag 2017 op radio en televisie

Vandaag, Prinsjesdag, maakt de regering traditiegetrouw de plannen voor het komende jaar bekend. Prinsjesdag is live te volgen via radio en televisie.

Formatie

Terwijl de formerende partijen nog druk onderhandelen over de vorming van een nieuw kabinet, staat Prinsjesdag vandaag op het programma. De dag heeft daarom minder lading dan andere jaren.Maar de Grondwet is onverbiddelijk. Die eist namelijk in artikel 65 dat “jaarlijks op de derde dinsdag van september of op een bij wet te bepalen eerder tijdstip door of namens de koning in een verenigde vergadering van de Staten-Generaal” de kabinetsplannen voor het volgend jaar worden ontvouwd.

Plannen op straat

De plannen zijn overigens, net als de laatste jaren, ook nu weer grotendeels zijn uitgelekt. Vorige week lag de inhoud van de kabinetsplannen via de redactie van De Telegraaf al op straat. Toch zullen diverse radio- en televisiezenders aandacht schenken aan Prinsjesdag 2017.

NPO 1 en NPO 2

De NOS zendt Prinsjesdag van 12.20 uur tot 15.50 uur live uit op NPO 1. Op NPO 2 is de derde dinsdag van september van 12.30 uur tot 14.10 uur te volgen met gebarentolk. Om 19.20 uur herhaalt NPO 2 de volledige troonrede en bespreekt Astrid Kersseboom (NOS) de belangrijkste gebeurtenissen van de dag. NPO 1 en NPO 2 zijn ook live te bekijken via Internet.

Prinsjesdag op NPO Radio 1

Van 12.00 uur tot 17.00 uur is op NPO Radio 1 het programma Prinsjesdag op 1 te volgen. In deze uitzending is uiteraard de hele ceremonie live te volgen. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

BNR Nieuwsradio

Ook BNR Nieuwsradio besteedt aandacht aan Prinsjesdag. De troonrede (vanaf ongeveer 13.15 uur) is live en integraal te horen in de uitzending van Roelof Hemmen. Met duiding voor- en achteraf door Ernst van Splunter (communicatiedeskundige), Huib Hudig (presentatiecoach) en Barbara Baarsma (econoom bij Rabobank). BNR Nieuwsradio is te ontvangen via FM, DAB+, vrijwel alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Radio West

Regionale radiozender Radio West besteedt ook aandacht aan Prinsjesdag. Vanaf 6.00 uur zijn de verslaggevers van de regionale radiozender op pad en houden de luisteraar op de hoogte van de afsluitingen, de mooiste hoedjes en de politieke ontwikkelingen.

Op de website van de regionale omroep is er een liveblog. Radio West is in de regio Zuid-Holland te ontvangen via FM, DAB+, landelijke via diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: