Zendtijd SterrenNL op NPO Radio 5 zorgt voor onrust

Vanaf volgend jaar krijgt themazender SterrenNL zendtijd op NPO Radio 5. Bert Kranenbarg raakt hierdoor zijn zendtijd kwijt op vrijdagmiddag en is daar niet blij mee.

SterrenNL

NPO SterrenNL is een themazender van de publieke omroep die momenteel alleen uitzendt via DAB+ (digitale radio via de ether) en Internet. SterrenNL is een zogenaamd subkanaal van NPO Radio 5 en wil deze koppeling de komende periode verder uitwerken. Hierdoor is al eerder besloten om op vrijdagmiddag het programma De Weekendborrel uit te gaan zenden op NPO Radio 5.

Niet blij

Bert Kranenbarg is niet blij dat hij zendtijd moet inleveren op de vrijdagmiddag en liet dat vrijdag ook merken aan de luisteraar door alleen maar Nederlandstalige muziek uit te zenden in zijn programma. “Drie maanden praten achter de schermen loste niks op. Daarom op zender duidelijk gemaakt wat er vanaf januari 2019 op vrijdagmiddag tussen 16 en 18 uur gaat gebeuren op NPO Radio5.“, aldus de DJ op zijn Twitter-account.

“Ongepast”

Collega-DJ Daniel Dekker noemt in het Algemeen Dagblad de actie van Kranenbarg ongepast en oncollegiaal. “We zijn al jaren bezig om een koppeling te maken tussen de subkanalen van de hoofdzenders. Vorig jaar is dit besluit al genomen, ook in samenspraak met de KRO-NCRV, de werkgever van Bert. Het is gewoon kostendekkend. Ik snap dat die dat ook niet fijn vond om zendtijd in te leveren, maar we zijn daar gewoon uit gekomen. Dat wist Bert. Gaat hij toch enorm tekeer. Nota bene op de radio. Oncollegiaal. Dat kan niet.“, aldus Dekker tegenover het Algemeen Dagblad. Dekker presenteert al enige tijd het programma De Weekenborrel op Sterren NL.

Reacties

Veel luisteraars reageerde ook teleurgesteld op het feit dat het programma van Kranenbarg op vrijdagmiddag gaat verdwijnen. De DJ blijft overigens wel van maandag tot en met donderdag te horen op NPO Radio 5 tussen 16-18 uur met zijn programma ‘Bert op 5’.

Sociale media: