2010 goed jaar voor Kabel Noord

Voor kabelaar Kabel Noord is het jaar 2010 erg goed verlopen. Dit blijkt uit de jaarrekening, die binnenkort door de aandeelhouders wordt vastgesteld. Het resultaat na belastingen steeg naar 0,7 miljoen euro. De omzet steeg met 0,5 miljoen euro ten opzichte van 2009. Dat komt door een toename van verkoop van aanvullende producten, zoals internet en telefonie.

De meeste klanten nemen naast het basisabonnement (kabeltelevisie) nu een aanvullend product af. Ook het aantal klanten met een aanvullend zenderpakket voor digitale televisie, is in 2010 fors gestegen. Het aanbod is verdeeld over kleinere pakketten voor lagere tarieven, waardoor er voor de meeste klanten een passend pakket te verkrijgen is.

We verwachten in de toekomst nog betere resultaten, doordat het aantal klanten voor aanvullende producten blijft stijgen. Om de toenemende vraag uit de markt ook in de verdere toekomst te kunnen blijven bedienen, wordt overstap naar glasvezel overwogen. Daar wordt in 2011 een besluit over verwacht. Door het goede resultaat over 2010 kunnen de 5 gemeentelijke aandeelhouders een winstuitkering van bijna 200.000 euro verdelen.