3FM’s Serious Request krijgt medewerking andere radiozenders NPO

Op de laatste dag van NPO 3FM’s Serious Request zullen ook DJ’s van andere radiozenders van de Nederlandse Publieke Omroep presenteren vanuit het Glazen Huis. Dit heeft interim-zendermanager Edwin Valent bekend gemaakt. Op 24 december zullen vanuit het Glazen Huis in Apeldoorn ook dj’s van NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 presenteren.

Meer veranderingen

Daarnaast gaan er nog meer zaken veranderen in deze editie die op maandag 18 december vanaf het Marktplein in Apeldoorn van start gaat. Het Glazen Huis waar de DJ’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn wonen tijdens de actie is vernieuwd. Valent geeft tegenover De Stentor aan dat het gebouw dit jaar twee verdiepingen zal hebben. Ook zijn alle muren in het huis gemaakt van glas.

“Twee verdiepingen”

“Het wordt écht een huis met twee verdiepingen, een werkkamer, een sport- en spelkamer. Op de bovenste verdieping kunnen bijvoorbeeld slaapgasten, dj’s en zelfs professionals gamen. Bijna alles is dit jaar van glas. Ook de slaapkamer. Het publiek zit er daardoor dit jaar dichter op dan ooit, vanaf het Marktplein of welk kanaal dan ook: op radio, televisie, online. Dat maakt het wel heftiger voor Sander, Angelique en Domien.”, aldus interim-zendermanager van 3FM Edwin Valent tegenover De Stentor.

Themasong

De Zwolse rappers Rico en Sticks schreven het ‘anthem’ voor Serious Request 2017. Ze presenteerde het nummer deze week bij De Wereld Draait Door.

“Breng ze weer samen”

Onder de slogan ‘Breng ze weer samen’ halen drie 3FM-dj’s in de week voor Kerst geld op waarmee Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen opsporen, het contact met hun familie herstellen en hen weer thuis brengen. De drie dj’s van 3FM zullen tijdens de actie worden ondersteunt door een aantal bekende Nederlanders die blijven slapen in het Glazen Huis zoals Marieke Elsinga, Robert ten Brink en Jan Kooijman.

Serious Request 2017 begint op maandag 18 december en duurt tot en met zondagavond 24 december.

Video: