Aandacht op radio en tv voor Nationale Actiedag slachtoffers orkaan Irma

Vandaag, vrijdag 15 september vindt de Nationale Actiedag voor de slachtoffers van orkaan Irma plaats vanuit het actiecentrum in Beeld en Geluid in Hilversum. Diverse radio- en tv-zenders besteden hier aandacht aan.

Irma

Op 6 september werd Sint-Maarten getroffen door de verwoestende orkaan Irma, die een enorme schade heeft aangericht. Bijna 90 % van de huizen zijn beschadigd of onbewoonbaar. Ook medische voorzieningen zijn getroffen. Bewoners van het eiland hebben dringend voedsel, schoon drinkwater en onderdak nodig. Het Rode Kruis heeft geld nodig om deze mensen te helpen. Met medicijnen, dekens en kleding, maar ook met hulp op de langere termijn.

NPO Radio 2 en NPO 1

NPO Radio 2 besteedt vanaf 06.00 uur de hele dag in alle uitzendingen aandacht aan de actie. NPO1 zendt de hele dag actie-updates uit en ’s avonds is er een speciale uitzending vanuit het actiecentrum vanaf 21.20 tot 22:10 uur. Aan het eind van de dag wordt de totale opbrengst bekend gemaakt.

Art Rooijakkers

Presentator Art Rooijakkers doet live verslag vanuit het Actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, met schakelingen naar inzamelingsacties in heel het land en naar Sint-Maarten. Het doel: Nederlanders informeren over de situatie op Sint Maarten en zoveel mogelijk geld inzamelen voor de slachtoffers via Giro 5125 van het Rode Kruis.

Regionale omroepen

Ook diverse regionale omroepen hebben zich aangesloten bij de actie waaronder Omroep West. In de programma’s van 89.3 Radio West doet Nicolette Krul verslag van diverse acties die in de regio worden gehouden. “Omroep West leeft mee met alle slachtoffers en wil met deze actie diverse initiatieven extra aandacht geven om hun opbrengsten te verhogen, alsmede die van de landelijke actie van het Rode Kruis.”, aldus de regionale omroep.

Ook Omroep Brabant steunt de actie. Op internet, radio en tv besteedt Omroep Brabant aandacht aan lokale en regionale inzamelingsacties. Ook komen ooggetuigen aan het woord.

Sociale media: