Aandacht voor Jeroen Willems op Nederland 2 en Cultura24

Vanavond passen de digitale themazender Cultura24 en Nederland 2 hun programmering aan in verband met het overlijden van acteur Jeroen Willems. Willems overleed gisteren op 50-jarige leeftijd als gevolg van een hartstilstand.

Nederland 2
Jeroen Willems won een Gouden Kalf voor zijn bijrol in de film Majesteit. Jeroen speelde de rol van Prins Claus. Om 23.00 uur wordt de film Majesteit uitgezonden op Nederland 2.

Cultura 24
Direct aansluitend op de film ‘Majesteit’ zijn op Cultura24 films te zien met in de hoofdrol de veelzijdig en vaak gelauwerd acteur Jeroen Willems.

00:20 uur: Zaanse Nachten
Schrijver Henk van de Wal (Willems) is een gevoelige en ongelukkige man. Hij stort zich voortdurend in het Zaanse nachtleven. De alcohol verdooft zijn pijn, houdt hem op de been en maakt zijn hallucinatoire impressie van zijn omgeving in Zaandam een stuk interessanter. Maar er ontstaat ook een steeds grotere verwijdering tussen hem en anderen. Regie: Kees Hin (1999)

01:19 uur: Korte Film Sale
Judith (Tjitske Reidinga) bezoekt samen met haar man en kinderen een meubelboulevard en raakt ter plekke gefascineerd door een klant (Jeroen Willems). Als in een dagdroom kookt hij voor haar in een keuken van de meubelboulevard, dansen zij samen met andere klanten in de winkel en delen de twee een te koop staand bed. Regie: Nicole van Kilsdonk (2004)

01:30 uur: Telefilm Cop vs. Killer
Een keiharde crimineel en een corrupte rechercheur voeren een oorlog op leven en dood. Frank Spinola (Marcel Hensema) is inspecteur bij de recherche in Amsterdam. Hij jaagt met zijn speciale team op de door Jeroen Willems gespeelde Mirko Narain, een meedogenloze en ongrijpbare topcrimineel. Regie: Simon de Waal (2012). Deze film is ook aanstaande zaterdag te zien op Nederland 3.

Zaterdag: Jeroen Willems-special
Ook aanstaande zaterdag 8 december zal Cultura24 ruimschoots aandacht besteden aan Jeroen Willems. Vanaf 21:00 uur kunt u kijken naar specials, interviews en films (o.a. de onderstaande films).