Aandacht voor Prinsjesdag op radio en televisie

Vandaag is het de derde dinsdag van september: Prinsjesdag. Diverse radio- en televisiezenders besteden aandacht aan dit evenement.

NOS

De NOS doet vandaag uitgebreid verslag van Prinsjesdag 2015. Overdag zijn eerst de rijtoer van koning Willem-Alexander van en naar de Ridderzaal, de troonrede en de balkonscène op Paleis Noordeinde rechtstreeks te volgen. Aansluitend volgen de overhandiging van de Miljoenennota door minister Dijsselbloem van Financiën en de eerste reacties op de kabinetsplannen. De live uitzending op NPO 1 begint om 12.30 uur. Aan het begin van de avond worden bovendien de belangrijkste gebeurtenissen van de dag nog een keer op een rijtje gezet. Op NPO2 is de uitzending te zien met gebarentolk.

De centrale presentatie in Den Haag is in handen van Rob Trip. Astrid Kersseboom neemt het ‘koninklijke’ deel van het programma voor haar rekening, terwijl Dominique van der Heyde het politieke gedeelte verzorgt. De centrale presentatie in Den Haag is in handen van Rob Trip. NPO 1 is ook live te zien via Internet: http://www.npo.nl/live/npo-1

NPO Radio 1

Radio EenVandaag op NPO Radio 1 komt vanmiddag live vanuit de Statenpassage van de Tweede Kamer. Presentatoren Suzanne Bosman (AVROTROS) en Marcel Oosten (NOS) spreken met bewindspersonen, fractievoorzitters en andere prominenten. Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel maakt daarnaast de uitslag bekend van een unieke flitspeiling. Hierin wordt, direct na het voorlezen van de Troonrede, de meningen van duizenden Nederlanders gepeild. Social media-duider Lammert de Bruin doet verslag van de reacties op de sociale media. De speciale live-uitzending van Radio EenVandaag wordt geproduceerd in samenwerking met de NOS en begint om 14.00 uur op NPO Radio 1. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

RTL Z

Ook de nieuwszender RTL Z staat vandaag in het teken van Prinsjesdag met een speciale programmering. Prinsjesdag start RTL Z met een politiek panel met Frits Huffnagel en Jack de Vries. Daarna volgt er een live-uitzending met het economen-panel Mathijs Bouman, Marieke Blom en Maarten Schinkel. Rond 13.30 uur geeft Frits Wester zijn visie op de Troonrede. Vanaf 14.45 uur doet RTL Z live-verslag van het aanbieden van de begroting aan de Tweede Kamer en interviews met premier Rutte, minister Dijsselbloem (Financiën) en vice-premier Asscher. Ook de avondprogrammering van RTL Z staat in het teken van de rijksbegroting met speciale uitzendingen van Z Today, Van Liempt Live en Money Talks. RTL Z is te ontvangen in het digitale standaardpakket van kabelaar Ziggo (kanaal 12) en via KPN Interactieve Televisie op kanaal 11.

Omroep West

Op Prinsjesdag pakt de regionale omroep Omroep West flink uit. De verslaggevers van de omroep zijn voor internet, radio en televisie overal in de stad en doen verslag van de traditionele rijtoer van de Gouden Koets door Den Haag. Op TV West zijn in de ochtend en in de middag extra uitzendingen te zien over de rijtoer van de Gouden Koets en de Troonrede. De live-uitzendingen zijn om ’s ochtends om 7.00, 8.00 en 9.00 en 12.00 uur. Tussendoor worden deze uitzendingen herhaald. Om 12.45 uur begint een lange uitzending waarin de rijtoer en de troonrede te zien zijn, Op de site en app van Omroep West is een liveblog te volgen over Prinsjesdag.

De programmering van 89.3 Radio West is ook aangepast aan Prinsjesdag. De presentatoren Michiel Steenwinkel, Debby Roukens en Tjeerd Spoor hebben het voornamelijk over Prinsjesdag en zullen de verslaggevers veel ‘live’ in de uitzending komen. Radio West is te ontvangen in een groot deel van Zuid-Holland via FM (89.3 MHz), DAB+ (kanaal 8A), diverse digitale radiopakketten
en wereldwijd via Internet.

Den Haag FM

Ook de lokale omroep van de Residentie, Den Haag FM, doet verslag van Prinsjesdag. In Haagse Ochtendradio praat verslaggever Nico Mourits met de Oranjefans die al vroeg langs de route van de Gouden Koets staan. Vanaf 12.30 uur doet Den Haag FM live verslag van de rijtour, de Troonrede en de balkonscène. Ron Davids kijkt in zijn programma, van 15.00 tot 18.00 uur, met deskundigen terug op Prinsjesdag en op de betekenis van de Miljoenennota voor de stad Den Haag. Vanaf 18.00 uur kan je op Den Haag TV kijken naar het Haags TV Journaal met veel beelden van Prinsjesdag. Den Haag FM is in de regio Den Haag te ontvangen via FM, het digitale radiopakket van Ziggo in de regio Den Haag op kanaal 915 en wereldwijd via Internet.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.