BNR Nieuwsradio organiseert eerste landelijke podcast awards

Radiozender BNR Nieuwsradio organiseert in september 2018 de allereerste Dutch Podcast Awards. Het zijn de eerste publieksprijzen voor podcasts in Nederland.

Groei

Het is volgens het radiostation tijd dat de explosieve groei van het fenomeen podcasting nog een stap verder wordt gebracht. “En dat de vele pareltjes van podcasts, gemaakt door diverse makers in heel Nederland, geëerd worden.”, aldus de radiozender in een persbericht.

Longlist

BNR heeft via de website van de awards in de eerste fase een inschrijfformulier geopend waar het publiek, zowel luisteraars als makers van podcasts, de in hun ogen beste podcasts in elk genre kunnen insturen. De inzendingen worden op een longlist geplaatst en in de zomer wordt door een vakjury de shortlist samengesteld. Vervolgens wordt de stempagina gelanceerd waar binnen diverse categorieën door het Nederlandse publiek kan worden gestemd.

Uitreiking

Na de stemperiode worden de awards uitgereikt tijdens de Dutch Podcast Awards Show op 21 september. Dit is een onderdeel van het twintigjarig bestaan van BNR Nieuwsradio.

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich: “Wij zijn zelf al vroeg begonnen met het fenomeen podcasting. Ik luister naast live radio zelf ook zoveel mogelijk naar podcasts. Er worden heel goede gemaakt in Nederland. Ik zie er naar uit om de beste makers bij elkaar te zien op het podium. De Dutch Podcast Awards zijn een kers op de taart van ons twintigjarig bestaan.