Canal Digitaal: Start HD-pakket drie euro duurder voor bestaande klanten

Canal Digitaal verhoogt per 1 juli de abonnementsprijs voor het Start HD-pakket met 3 euro per maand voor bestaande klanten. Klanten betalen nu nog 10 euro per maand voor dit pakket maar dat wordt per 1 juli dus 13 euro.

Zonder FOX Sports

Het pakket Start HD is in december vorig jaar geïntroduceerd door de provider die digitale televisie via de satelliet aanbiedt. In het pakket Start HD wordt de sportzender FOX Sports Eredivisie 1 niet doorgegeven. De aanbieder heeft namelijk vorig jaar FOX Sports 1 als gevolg van nieuwe contracten toegevoegd aan al haar abonnementsvormen, en daarbij een prijsverhoging doorgevoerd.

Start HD

Diegenen die het voetbal van Fox Sports 1 niet wensen te kijken, konden overstappen op het zogeheten Start HD pakket. Daarbij worden ten opzichte van het Basis HD aanbod Film Europe, Stingray Brava, History, 192 TV en dus Fox Sports 1 niet aangeboden. Dit pakket is voor nieuwe klanten beschikbaar voor 17,45 euro per maand maar bestaande klanten konden dit pakket afnemen voor 10 euro in de maand.

“Minder korting”

Canal Digitaal kondigt nu aan dat de “korting voor trouwe klanten” wordt verlaagd waardoor de abonnementsprijs met drie euro in de maand in prijs omhoog gaat. Wel worden vanaf 1 juli de televisiezenders Film Europe HD, TV West, 192TV en Brava HD toegevoegd.