DAB+-radio’s te winnen tijdens Week van de digitale radio

Tot en met aanstaande vrijdag staan diverse radiozenders in het teken van de Week van de Digitale Radio. Op veel radiozenders kunnen luisteraars DAB+-radio’s winnen.

Digital Radio NL

De week is een initiatief van Digital Radio Nederland (NL), het samenwerkingsverband van publieke en commerciële radiozenders, voor de promotie van digitale radio via de ether in Nederland. Jaarlijks wordt er de ‘Week van de digitale radio’ gehouden waarin onder andere luisteraars radio’s met DAB+-mogelijkheden kunnen winnen.

DAB+

DAB+ is de digitale opvolger van de analoge etherontvangst via de FM. Het is de bedoeling dat in de toekomst alle radiozenders gaan uitzenden via de digitale ether en de analoge FM-zenders worden uitgeschakeld. In Nederland is nog geen datum genoemd wanneer een dergelijke “switch off” gaat plaatsvinden.

Prijzen

Digital Radio NL geeft tijdens de deze week ook dagelijks prijzen weg via haar Facebook-pagina. “Van maandag 6 juli tot en met vrijdag 10 juli 2020 is het de Week van de Digitale Radio waarin jij elke dag kans maakt op een DAB+ en Bluetooth-adapter voor de auto, ter waarde van € 189,99. Hiermee is je auto in één keer gedigitaliseerd!“, aldus Digital Radio NL op haar website.

Radiozenders

Naast Digital Radio NL zijn er ook DAB+-radio’s te winnen bij diverse radiozenders. In samenwerking met webwinkel de Radiowinkel zijn er onder andere bij WILDFM, Hollands Palet, Radio Delft en KINK DAB+-radio’s te winnen.

Ook bij Classic FM, Radio 10, Radio 538, Radio Veronica en Sky Radio zijn er DAB+-radio’s te winnen tijdens de Week van de Digitale Radio.