DJ Rick van Velthuysen van start op Traffic Radio

Sinds vanochtend, donderdag 1 juni, is DJ Rick van Velthuysen weer te beluisteren. Hij maakt een ochtendprogramma bij Traffic Radio. Deze ochtend is de eerste uitzending van Traffic Radio LIVE vanuit de studio van de online radiozender in Hilversum.

“Blij met de kans”

Traffic Radio LIVE is elke werkdag te horen tussen 7-9 uur op de online radiozender. Van Velthuysen is sinds zijn vertrek bij Radio Veronica een aantal maanden niet te horen geweest op de radiozender. Van Velthuysen is blij met de kans die Traffic Radio hem biedt.

“De voorbije jaren heeft online bij mij helaas nogal stilgelegen, maar Traffic Radio bood mij weer een serieuze en professionele kans, waarbij mij alle vrijheden geboden werden en zij het niveau “liefdewerk oud papier” nu eens overduidelijk willen ontstijgen en dat geeft mij voldoende vertrouwen om iedere ochtend weer met veel plezier mijn wekker te gaan zetten”, aldus Rick van Velthuysen.

Contact in januari ontstaan

Van Velthuysen gaf in het programma Medialand op Studio Alphen aan dat hij sinds zijn gedwongen vertrek bij Radio Veronica het even helemaal gehad had met het medium radio. In januari van dit jaar is het eerste contact ontstaan met Traffic Radio. Van Velthuysen hoopt dat Traffic Radio de opstap is naar meer. De eerste uitzending vandaag komt live uit de studio in Hilversum maar de programma’s zullen voornamelijk uit de thuisstudio van Van Velthuysen komen.

“Grote stap”

Lars Schotanus directeur van YPCA, De Radiofabriek dat eigenaar is van de radiozender: “Het is voor ons in alle opzichten een grote stap dat wij dit radio-icoon aan ons hebben kunnen binden. Daar zijn wij uiteraard bijzonder trots op! Ik ga ervan uit dat wij met deze radio comeback heel veel trouwe ‘Rick fans’ ook weer blij gaan maken met zijn aanstekelijke enthousiasme. Voor ons als verkeersstation is het natuurlijk een mooie bijkomstigheid dat Rick alle snelwegen en kilometerpalen in heel Nederland zo’n beetje uit z’n hoofd kent”.

Rick van Velthuysen

Rick van Velthuysen startte zijn radiocarrière als dj bij Radio Bollenstreek. Rick wilde meer zendtijd en ging vervolgens van de ene piraat naar de andere. In 1985 maakt hij de overstap naar de KRO, waar hij onder meer een spelletjesprogramma ging presenteren. Een jaar later maakt hij furore bij de AVRO met de het programma Top Pop Radio.

Gouden RadioRing

Vervolgens werd Rick in 1992 gevraagd als DJ bij Radio 538 en presenteerde daar vanaf de start van het station het succesvolle programma WeekendRick en later MiddenInDeNachtRick. In 2008 maakt Rick vervolgens de overstap naar Radio Veronica, waar hij tot december 2016 verschillende programma’s presenteerde. In november 2014 won hij de Gouden RadioRing met zijn programma Rick in de Morgen.

Traffic Radio is te beluisteren via Internet.

Interview met Rick van Velthuysen in Medialand / Studio Alphen:

https://soundcloud.com/medialandnl/interview-met-dj-rick-van-velthuysentraffic-radio