Duitse kabelaar NetCologne stopt in 2019 met analoge televisie

De Duitse kabelmaatschappij NetCologne stopt vanaf januari 2019 met het doorgeven van analoge televisie. Dit heeft de kabelaar bekend gemaakt op haar website.

Volgt voorbeeld Unity Media

NetCologne volgt hiermee het voorbeeld van de Duitse kabelaar Unity Media die dit jaar gestopt is met het aanbieden van analoge televisie in Duitsland. NetCologne en de dochteronderneming NetAachen zijn actief in de regio Keulen, Bonn, Leverkusen, Aken en Dusseldorf en bedient ongeveer 255.000 huishoudens.

Ultra HD en sneller Internet

De kabelmaatschappij zegt de ruimte die vrij komt door het afschakelen van analoge televisie te gaan inzetten voor het doorgeven van meer televisiezenders in betere kwaliteit (Ultra HD) en het aanbieden van hogere snelheden voor haar Internetdiensten tot 1 Gigabit.

Alleen analoge televisiesignaal

Volgens de kabelaar wordt alleen het analoge televisiepakket afgeschakeld en blijft het mogelijk om het analoge radiosignaal te blijven ontvangen na januari 2019. Momenteel geeft NetCologne ongeveer 30 analoge televisiezenders door en 25 analoge radiozenders. Het digitale aanbod is een stuk uitgebreider en bevat ook de televisiezenders NPO 1 en NPO 2. De kabelaar heeft een speciale website beschikbaar gesteld met meer informatie over de digitale transitie.

Ziggo

Ziggo maakte deze week bekend binnen 2-3 jaar het analoge televisiepakket te gaan afschakelen. Hoe en wanneer dit precies gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Wel ziet het er naar uit dat het analoge radio-aanbod tot 2021 behouden blijft. Hiervoor heeft de kabelaar namelijk een ontheffing aangevraagd en verkregen van het Commissariaat voor de Media.

Kabelaar Delta in Zeeland stopt medio 2018 met het doorgeven van haar analoge televisie- en radio-aanbod.