(C)Mediamagazine

EO viert 200e aflevering Rail Away met marathonuitzending

Vanavond wordt de 200e aflevering van het EO-programma Rail Away uitgezonden . Dit wordt gevierd met een speciale jubileumuitzending en een nachtelijke marathonuitzending.

200e aflevering

De 200e aflevering van het programma waarin reizen per trein centraal staat komt vanuit Zwitserland. De jubileumuitzending gaat van start met een stoomlocomotief op het Furka-bergmassief, waardoor vervlogen tijden herleven.

Speciale camera

Voor de 200e aflevering is gebruik gemaakt van een speciale Cineflex-camera die onder een helikopter hangt. Daarmee zijn unieke beelden gemaakt van de Gornergratbahn. De uitzending is vanavond, vrijdag 11 januari, om 19.50 uur te zien op NPO 2.

Nachtelijke special

Als feestelijk eerbetoon zendt de EO in de nacht van 11 op 12 januari de hele nacht Rail Away uit op NPO 2 onder de noemer ‘Rail Away Nachttrein’. Tijdens deze nacht doorkruist de kijker per trein de wereldkaart met van elk continent twee afleveringen uit een recent of ver verleden, en uit Europa zelfs vijf. De inhoud van deze uitzending vind je hier. Terugkijken van deze uitzending kan hier.

Nieuwe aflevering

Ook op 18 januari wordt er een nieuwe, speciale sneeuwaflevering van Rail Away uitgezonden. In deze aflevering doorkruist het treinprogramma het departement Haut-Savoie in Frankrijk. Een klein tandradbaantje reist dwars door een besneeuwde bergwereld en dichte naaldbossen richting de Mont-Blanc.

NPO 1 Extra

Sinds 1 januari is Rail Away ook op NPO 1 Extra te zien, met op vanavond, 11 januari om 20.25 uur de documentaire ‘Een Hollands spoor in Zwitserland’. Na deze documentaire uit 1996 ontstond de serie Rail Away. Zaterdag 12 januari wordt vanaf 12.00 uur de complete herhaling van de Nachttrein. NPO 1 Extra is te zien (via aanvullende pakketten) bij diverse digitale televisie-aanbieders en Internet.

Het programma waarin treinen centraal staan heeft ook een eigen portal op Youtube.

Sociale media: