Etherpiraten zetten zenders weer aan tijdens de feestdagen

De feestdagen aan het einde van het jaar zorgt traditiegetrouw voor een drukke FM-band. Veel etherpiraten zetten tijdens deze periode hun zenders aan.

Piek

Gedurende het hele jaar zijn er in Nederland diverse etherpiraten te horen. Deze piraten zijn voornamelijk in het weekeinde actief in het oosten van het land. Rond de Kerstperiode is in heel Nederland een verhoogde activiteit van piraterij waarneembaar.

2018

Dit jaar zijn ook veel etherpiraten actief in Oost Nederland. Zo komen er berichten dat Het Kerst Trio in een groot deel van het Oost Nederland te horen is op 97.3 MHz. Daarnaast zijn er ook zenders actief als De Vrije Piraten, Kerst Keals en de Vrije Piraten.

Randstad

Ook in de Randstad zijn er diverse etherpiraten actief. In de regio Zuid-Holland zijn Activity FM (92.3 MHz), Dance Radio (104.2 MHz) en Tune FM (93.9 MHz) waargenomen. In Noord-Holland zijn er signalen ontvangen van 4Play (99.2 MHz) en Dance Radio (87.5 MHz).

Nieuws

De website Etherpiraten.com geeft het laatste nieuws over de illegale radiozenders in Nederland. Via de website Geheimezender.com kunnen ook diverse vrije radiozenders via het Internet worden beluisterd.

Een overzicht van de etherpiraten die in Zuid-Holland vorig jaar waren te ontvangen vind je hier.

Sociale media: