Genomineerden NTR Mediaprijs bekend

De strijd om de NTR Mediaprijs, de jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor beginnende mediamakers, is begonnen. De jury heeft uit de ruim vijftig inzendingen een shortlist van veertien films genomineerd. De genomineerden zijn afkomstig van zeven verschillende opleidingen in de AV- kunstsector.

Omdat de NTR Mediaprijs dit jaar in samenwerking met HollandDoc24 wordt uitgereikt, zijn studenten aan kunst- en mediaopleidingen aan het werk gezet met het thema “Jouw Geschiedenis”. Hoe kijk jij naar het verleden? Is jouw familie betrokken geweest bij belangrijke gebeurtenissen? Inzenders hebben met dit thema filmpjes van maximaal anderhalve minuut gemaakt.

De jury is tevreden met het niveau van de inzendingen en heeft daarom een recordaantal films genomineerd. “Het is een persoonlijk thema, jouw geschiedenis. Daardoor zijn de films ook erg persoonlijk geworden. Leuk om te zien, de openhartigheid van de makers is ontroerend,” aldus Maya Schepers, juryvoorzitter. Overige juryleden zijn animator en regisseur Floris Kaayk en Andere Tijden-researcher Lizzy van Winsen.

De NTR Mediaprijs wordt voor de vijfde keer uitgereikt en is in het leven geroepen om beginnende makers een podium te bieden voor hun werk. Uit de genomineerden kiest de jury drie winnaars. Op de speciale Facebookpagina kan iedereen de genomineerden bekijken en meestemmen voor de extra publieksprijs. Alle genomineerde filmpjes zijn te zien via het themakanaal HollandDoc24.

Woensdagmiddag 12 december 2012 is de prijsuitreiking in het Filmtheater Hilversum. Alle genomineerde filmpjes zijn daar te zien. De presentatie van deze middag is in handen van NTR-presentatorWinfried Baijens. De winnaar gaat naar huis met een cameraset en de speciale NTR Mediaprijs bokaal.

Meer informatie: http://mediaprijs.ntr.nl/