Gouden NL-Award voor Omroep West, L1 en Omroep Brabant

Drie regionale omroepen hebben de Gouden NL-Award 2015 gewonnen. De regionale omroepen Omroep Brabant, L1 en Omroep West maakten samen een documentaire over de voor ontucht veroordeelde zwemleraar Benno L. Aan de Gouden NL-Award is een prijsbedrag van 2500 euro verbonden. De documentaire won naast de Gouden NL-Award op de prijs voor beste documentaire.

Jaarlijkse onderscheiding

De winnaars voor de NL-Awards, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de publieke regionale omroepen, zijn vanmiddag tijdens de ROOS-dagen in Ermelo bekendgemaakt. De ROOS is de overkoepelende organisatie van publieke regionale omroepen in Nederland.

RTV Utrecht

RTV Utrecht heeft twee NL-Awards gewonnen. In de categorie ‘Duiding’ ging de prijs naar de documentaire ‘Botsende Bisschoppen’, gemaakt door RTV Utrecht-medewerkers Martin de Wit, Hatice Karabacak, Joep ten Have en Geertje Broers. Zij onthullen hoe aartsbisschop Wim Eijk op kille wijze conflicten uitvecht met collega’s achter de deuren van de Katholieke Kerk. Ook de verslaggeving rond de Tour de France leverde een prijs op. RTV Utrecht zette een speciale Tour-website op en maakte in de Tour-week urenlang live radio- en televisieprogramma’s.

RTV Rijnmond

Ook RTV Rijnmond won twee NL-Awards. Een reeks reportages over de grondwaterproblemen bij de nieuwe snelweg A4 (categorie Eigen Nieuws) en een live radioprogramma over de herdenking van het bombardement op Rotterdam (categorie beste radioprogramma) vielen in de prijzen.

Omroep Flevoland en L1

De prijs voor beste televisieprogramma ging naar Omroep Flevoland met het programma Beeldspraak. En L1, de regionale omroep van Limburg, is de winnaar in de categorie ‘Innovatieve verslaggeving’ met een Live mojo multi-camera experiment tijdens de Nacht van Gulpen.

Alle winnaars vind je hier.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.