Grote brand Chemelot in Geleen, extra nieuwsuitzendingen L1

Op het chemiepark Chemelot in het Limburgse Geleen woedt een grote brand in een loods. In verband met de brand zendt de regionale omroep L1 extra nieuwsuitzendingen uit.

Televisie en radio

De laatste ontwikkelingen zijn ook te volgen via de website van L1, L1 radio. L1TV is ook live te zien via Internet: www.L1.nl/televisie. Het laatste nieuws van de media in Limburg is te vinden op de nieuwswebsite 1Limburg. Ook via de NOS en RTL Z wordt de kijker op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in Geleen.

Brand

De brand brak even na 12:00 uur uit. Het vuur gaat gepaard met forse rookontwikkeling, die in de wijde omgeving te zien is. Ook zouden er flinke knallen zijn gehoord. De loods is eigendom van transportbedrijf Wim Bosman. De brandweer kan nog niet precies zeggen wat voor chemicaliën er in de loods liggen, maar geeft omwonenden het advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Oorzaak

De brand ontstond tijdens werkzaamheden aan het dak van de loods. Dakdekkers waren bitumen aan het leggen. Daarbij wordt vuur gebruikt. Volgens de eerste berichten is er niemand gewond geraakt, ook de dakdekkers niet. Op het industriepark op het voormalige DSM-terrein zijn dit jaar al tientallen incidenten geweest. Vorige week was er nog een brand in een ammoniakfabriek.

Social media:

https://twitter.com/reinvl/status/663678600269443072

https://twitter.com/nilsrompen/status/663684355248816128

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.