Jeroen Kijk in de Vegte nieuwe presentator KRO Radio 2

Jeroen Kijk in de Vegte wordt de presentator van KRO Hemelbestormers op Radio 2. In dit programma, elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur, staan luisteraars met opvallende ideeën en bijzondere verhalen centraal. Hij volgt Stefan Stasse op die zich bezig gaat houden met de ontwikkeling van een nieuw dagelijks avondprogramma op Radio 2 als opvolger van het Theater van het Sentiment. Dit bericht de KRO in een persbericht vandaag.

Kijk in de Vegte (38 jaar) werkte in het verleden bij onder meer Veronica, BNN (3FM) en Q-Music, waar hij van 2008 tot begin 2012 de dagelijkse ochtendshow presenteerde. Momenteel doet hij op woensdagavond het programma Halve Soul op Radio 6 en is hij voice-over van RTL Boulevard. Deze werkzaamheden blijft Kijk in de Vegte doen.

De KRO is verheugd over de komst van Jeroen Kijk in de Vegte. Mediadirecteur Taco Rijssemus: “Jeroen is een getalenteerde en sympathieke presentator die originele radio maakt. Hij is een aanwinst voor de KRO en voor Radio 2.” Jeroen Kijk in de Vegte: “Ik verheug me erop om weer op Radio 2 te gaan presenteren. De KRO is een omroep met een mooie traditie, waar hoorbaar met liefde creatieve radioprogramma’s gemaakt worden. Ik ga me ongetwijfeld snel thuis voelen.”

De eerste uitzending van KRO Hemelbestormers met Jeroen Kijk in de Vegte is op 6 januari op Radio 2.