KINK vanaf februari 2019 landelijk via DAB+ te beluisteren

(update) Radiozender KINK zal vanaf 1 februari 2019 naast internet ook te beluisteren zijn via de digitale ether (DAB+). De radiozender zal landelijk via de digitale ether te horen zijn.

Lancering

KINK maakte in oktober bekend per 1 februari 2019 als online radiozender een herstart te maken. De radiozender zal gaan uitzenden via Internet, streamingdiensten en podcasts. Als programmadirecteur van het nieuwe KINK is Michiel Veenstra aangesteld.

Ether

De radiozender zal echter niet alleen via Internet zijn te beluisteren maar ook via de digitale ether: DAB+. “De toevoeging van DAB+ aan de distributie van KINK is een prachtige aanvulling op ons online platform, waar de beste alternatieve muziek te beluisteren zal zijn via het radiostation, de podcasts en de playlists. Volgens de meest recente cijfers zijn er in Nederland al 1 miljoen DAB+ ontvangers verkocht, van kleine portable radio’s tot audioradio’s. Dat betekent dat de terugkeer van KINK voor nog meer mensen op nog meer plekken makkelijk te beluisteren zal zijn.“, aldus Michiel Veenstra in een persbericht.

Kanaal 11C

KINK gaat volgens Jan Hoogesteijn, algemeen directeur van de radiozender, uitzenden via kanaal 11C op DAB+ en zal daardoor in vrijwel heel Nederland te ontvangen zijn via de digitale ether. Via dit netwerk zijn momenteel alle landelijke commerciële radiozenders te horen en een aantal extra zenders waaronder Radio Maria, Groot Nieuws Radio en Qmusic Non-stop.

Dit netwerk zit qua capaciteit momenteel al vol. Hoogesteijn geeft tegenover deze website aan dat KINK “gecombineerde ruimte van Sublime en SLAM” gaat gebruiken op dit netwerk. Naar verluidt zal het tweede kanaal van Sublime, Sublime You, gaan vervallen en zal met wat audiocapaciteit van SLAM de radiozender KINK in een kwaliteit van 56 kbps gaan uitzenden.

Distributie

Hoogesteijn gaf eerder al tegenover deze website aan om niet alleen via Internet te gaan uitzenden maar ook via DAB+ en de kabel:  “Wij hebben de intentie om te gaan uitzenden via DAB+. Zodra dat rond is, maken we dat bekend en dat geldt ook voor de digitale pakketten van KPN en Ziggo“, aldus Hoogesteijn vorige maand tegenover deze website.

Sociale media: