Kort medianieuws 12 september 2011

  • TV Oranje is vanaf vandaag 24 uur per dag te ontvangen in het basispakket van satellietdistributeur CanalDigitaal, via de ASTRA 23,5 satellietpositie. Tot dusver was TV Oranje alleen in kanaaldeling te ontvangen via de ASTRA 19,2. Die positie blijft de hele maand september nog in gebruik, naast de nieuwe 23,5 positie. Met de verhuizing naar de ASTRA3-satelliet wordt ook de beeldkwaliteit van TV Oranje verbeterd.
  • Sinds vorige week heeft de regio Nijmegen er een nieuwe radiozender bij: Radio 024 (nul-twee-vier). Voorheen droeg deze internetzender de naam Roodzwartgroen. Lees verder.
  • We zijn weer een weekend verder en nog altijd blijken de weblogs op het platform web-log.nl niet te draaien. Volgens een laatste bericht zijn er nu 160.000 blogs gemigreerd naar de nieuwe omgeving, maar pas als alle 390.000 blogs over zijn gezet, gaat alles de lucht in. Vandaag om 12:00 volgt er een nieuwe update, zo liet Sanoma Digital, eigenaar van web-log.nl aan ons weten. De blogs zijn inmiddels al 20 dagen niet bereikbaar Lees verder.
  • Al zes seizoenen maakt Human het programma De Vloer op. Acteurs van naam als Pierre Bokma, Gijs Scholten van Aschat en Saskia Temming maken op onnavolgbare wijze improvisatietoneel over actuele levensbeschouwelijke kwesties. Lees verder.
  • John de Mol zal hoogstwaarschijnlijk bij de volgende Quote 500 bij de top 10 van rijkste mensen in Nederland horen. De mediamagnaat zegt namelijk in het tijdschrift dat hij honderden miljoenen verdient aan talentenshow The Voice of Holland. Lees verder.
  • De acteur Andy Whitfield, die de titelrol vertolkte in de succesvolle tv-serie ‘Spartacus: Blood and Sand’, is gisteren overleden. Hij leed al geruime tijd aan kanker. Whitfield is 39 jaar geworden. Lees verder.
  • De nieuwszender al-Jazeera Egypte is uit de lucht. Veiligheidsfunctionarissen deden zondag een inval. Ze arresteerden een technicus en namen zendapparatuur in beslag. Dat meldden de chef van het kantoor en Egyptische media. Lees verder.
  • De Nederlandse dramaserie A’dam-E.V.A. heeft zaterdag de prijs voor beste internationale dramaproductie gewonnen op het Festival de la Fiction TV in de Franse plaats La Rochelle. Lees verder.
  • De voorrondes zijn achter de rug en op donderdag 15 september gaat de UEFA Europa League daadwerkelijk van start. ADO Den Haag lukte het helaas niet om zich te kwalificeren maar AZ, FC Twente en PSV staan wel aan de start van de groepsfase van de Europese competitie waarin Nederlandse clubs altijd een grote rol spelen. RTL 7 bezit de rechten van de UEFA Europa League en maakt er donderdag een hele voetbalavond van, waarvan presentator Wilfred Genee en analytici Johan Derksen en Wim Kieft de gastheren zijn. Lees verder.