Kort medianieuws 14 juni 2012

  • Eddy Keur start per augustus met een eigen radioprogramma bij Radio 10 Gold. Eddy is sinds 1983 actief op de radio. Dit bericht de radiozender op haar website vandaag.
  • Gebruikers van Skype krijgen sinds deze week reclame te zien tijdens telefoongesprekken. De advertenties komen in beeld bij mensen die via Windows-computers skypen. Lees verder.
  • Bij de Vlaamse omroep VRT mag geen nieuwslezeres op tv komen met een hoofddoek. ‘Een nieuwslezeres met een hoofddoek kan niet en komt er niet’, zei de minister Freya Van den Bossche vandaag stellig in het parlement namens de Vlaamse regering. Lees verder.
  • Tijdens de opnamen van het AVRO-programma Wie is de Mol? heeft Janine Abbring een ruggenwervel verbrijzeld. Lees verder
  • Adverteerders tellen flinke sommen geld neer om hun commercial uit te laten zenden tijdens de wedstrijden van het EK. Volgens de Stichting Ether Reclame (STER) lopen de bedragen in de poulefase van 19.000 tot 97.000 euro per halve minuut. Lees verder.
  • Op 93-jarige leeftijd is woensdag in een verpleeghuis in Haarlem journalist Herman van Run overleden. Dit heeft zijn familie bekendgemaakt. De oud-hoofdredacteur van De Tijd genoot landelijke bekendheid door zijn radio- en televisieoptredens in de jaren ’60 en ’70. Lees verder
  • De gezamenlijke uitzendingen op Radio 2, Nederland 1 en internet over de wielertocht Alpe d’HuZes bereikten een recordaantal van 6,6 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder. Op 6 en 7 juni beklommen achtduizend fietsers de Alpe d’Huez met als doel geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.De NCRV en NOS uitzendingen waren te volgen op Radio 2, Nederland 1 en Spirit 24. De bekendheid van de inzamelingsactie is 87 % (12,9 miljoen Nederlanders). Dit blijkt uit online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau DVJ-Insights in opdracht van Radio 2 en de NCRV.
  • Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 juni staat Radio 5 Nostalgia een week lang in het teken van de jaren zeventig. De programma’s op de publieke nostalgische zender besteden uitgebreid aandacht aan de muziek en de sfeer van dit decennium. De week sluit vrijdag af met de Top 200 van de Jaren 70, gekozen door de luisteraars. Op radio5nostalgia.nl kunnen luisteraars voor de Top 200 stemmen op hun favoriete platen uit de jaren zeventig. Op donderdag 21 juni om 12.00 uur sluit de stembus. Radio 5 Nostalgia zendt op vrijdag 22 juni tussen 6.00 en 19.00 uur de beste 200 evergreens van het decennium uit.