Kort medianieuws 15 september 2011

  • Met ruim 2 miljoen kijkers staat de Champions League-wedstrijd Ajax tegen Olympique Lyon bovenaan de Kijkcijfer Top 10. Het eerste optreden van de Amsterdammers in het kampioenenbal eindigde woensdagavond in de ArenA in een doelpuntloos gelijkspel. Lees verder.
  • RTV Noord-presentator Piet van Dijken is woensdagmiddag, vlak voor dat hij met zijn dagelijkse radiorubriek de Straat zou beginnen, aangevallen door een man. Lees verder.
  • Facebook bereidt een Amerikaanse beursgang voor, die eind 2012 moet plaatsvinden. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times vandaag op basis van bronnen. Lees verder.
  • Google lanceert de Chrome Web Store donderdag ook in Nederland. Hierdoor zijn vanaf nu ook Nederlandse apps verkrijgbaar en kunnen bovendien betaalde webapplicaties aangeschaft worden Lees verder.
  • Volgens KPN kunnen bestaande aanbieders minder nieuwe, innovatieve technieken en diensten aanbieden nu er meer ruimte komt voor nieuwkomers op de markt van mobiel internet. De provider overweegt juridische stappen. Lees verder.
  • De iPhone-app van de website Bright heeft een update gekregen. Deze maakt de app universeel, waardoor hij ook de volle resolutie van de iPad gebruikt. In de app kun je het laatste nieuws van de site lezen, maar ook een speciaal voor de iPad gemaakte wekelijkse fotorubriek bekijken. Toekomstige uitgaven van het tijdschrift en Bright’s screenzine, een interactief iPad-magazine, verschijnen later ook binnen deze app. Lees verder.
  • Op een onbeveiligde site van de Rijksoverheid is de Miljoenennota 2012 gepubliceerd. De koopkracht komt onder druk te staan en de economische groei pakt lager uit dan gedacht. Lees verder.
  • Stichting Agglomeratie Omroep Holland Centraal heeft een nieuw bestuur. De stichting, die op de radio uitzendt onder de naam Unity FM en op televisie onder naam Unity TV heeft het bestuur in de afgelopen periode vernieuwd. Zo trad voorzitter Rolf Marselis af en is Danny Vermeulen als voorzitter aangetreden. Lees verder.