Kort medianieuws 18 oktober 2011

  • Omroep BNN komt weer met een donorshow. Op 25 mei, de tiende sterfdag van oprichter Bart de Graaff, zendt de omroep een programma uit waarin nabestaanden van orgaandonoren en mensen die dat orgaan hebben ontvangen met elkaar in contact worden gebracht. Dat heeft BNN bekendgemaakt. Lees verder.
  • Twitter heeft de indrukwekkende mijlpaal van 250 miljoen tweets per dag bereikt. Deze tweets worden gepost door 100 miljoen actieve gebruikers. Lees verder.
  • Metro International, uitgever van de gratis krant Metro, heeft de omzet in Nederland in het derde kwartaal zien dalen tot 4,75 miljoen euro vergeleken met 5,2 miljoen een jaar eerder. De krantenuitgever wijt dit aan een flink lagere advertentieomzet, blijkt uit de maandag gepubliceerde kwartaalcijfers. Lees verder.
  • Het bestuur van de Stichting Lokale Omroep Ede heeft Ruben Landman benoemd tot secretaris. Daarmee komt een eind aan het hoofdredacteurschap van Landman (42), dat hij sinds november 2001 heeft bekleed. Aanvankelijk als driemanschap, later solo en bijgestaan door twee eindredacteuren. Het bestuur is op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur. Lees verder.
  • De storing in de mailserver van KPN is gisteravond opgelost. Hierdoor kunnen ongeveer 375.000 mensen weer gewoon e-mailen. Dat meldde KPN. Lees verder.
  • Een nieuwe reclamecampagne van cosmeticabedrijf Chanel is volgens het Waalse dansgezelschap Charleroi/Danses heel sterk geïnspireerd op de voorstelling “Kiss & cry” van Michèle Anne De Mey en Jaco Van Dormael. De advocaat van Charleroi/Danses is op de zaak gezet. Lees verder
  • Het “Speculum conversionis peccatorum” (“Een spiegel van de bekering van de zondaars”), het allereerste boek dat ooit in Vlaanderen gedrukt is, is vanaf nu online te bekijken. Het werk dateert uit 1473 en is dankzij een privésponsor gerestaureerd en gedigitaliseerd. Lees verder.