Kort medianieuws 19 september 2011

  • De NDC Mediagroep, uitgever van Het Dagblad van het Noorden, vraagt abonnees in de regio Roden in Groningen om hun eigen krant te bezorgen. Lees verder.
  • De eerste uitzending van het tweede seizoen van ‘The voice of Holland’ gaat aanstaande vrijdag van start op televisie, maar vandaag gaat het nieuwe webradiostation The voice Of Holland Radio al on air! Op dit non-stop muziekanaal zijn de beste liedjes van deelnemers uit het eerste seizoen te horen, zowel van de winnaars als van de kandidaten die het niet hebben gehaald tot de liveshows. Kijk voor meer informatie op www.thevoiceofholland.com
  • Minister Bijsterveldt van OCW heeft Guusje ter Horst benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Ze volgt Melanie Schultz van Haegen op die tot oktober 2010 voorzitter was van de raad en vanwege haar ministerschap deze functie niet verder kon voortzetten. Lees verder.
  • Radio 4 roept luisteraars op instrumenten van de hand te doen. De klassieke radiozender wil met de actie bijdragen aan het muziekonderwijs van schoolkinderen. Basisscholen kampen volgens de zender en een aantal betrokken organisaties met een groot tekort aan instrumenten. Lees verder.
  • Iran heeft vijf medewerkers van de Britse publieke omroep BBC aangehouden. Dat heeft de Iraanse staatstelevisie maandag bericht. Lees verder.
  • Televisie, radio, internet, teletekst, het radionieuws en het NOS-themakanaal Politiek 24 besteden uitgebreid aandacht aan de presentatie van de plannen van het kabinet voor 2012. Het is de eerste keer dat het kabinet-Rutte een begroting presenteert. Lees verder.
  • Wie is de beste Nederlandse artiest van 2011? In aanloop naar de MTV EMA’s die in november in Belfast plaatsvinden, organiseert MTV Nederland voor het eerst de Dutch MTV Awards, waarbij de genomineerden strijden voor de titel Best Dutch Act 2011. Lees verder.
  • Het kabinet is bereid de beschikbare vrije frequentieruimte in de 3,5 GHz-band uit te geven voor elektronische communicatie op commerciële basis. Deze initiatieven moeten echter wel kleinschalig en innovatief zijn. Lees verder.
  • Het monopolie van de staat op de omroep in Algerije komt in 2012 tot een einde. De minister van Communicatie, Nacer Mehal, heeft dit volgens meldingen maandag van de krant al-Khabar gezegd. Lees verder.
  • UPC Nederland biedt de inwoners van de gemeenten Geldermalsen, Hardinxveld-Giessendam Nieuw-Lekkerland en Ruurlo vanaf deze week supersnel internet, interactieve digitale televisie en digitale telefonie via haar eigen kabelnetwerk Lees verder.