Kort medianieuws 7 juni 2012

  • De zomer is het seizoen van de grote sportevenementen en de vele muziekfestivals. Music Choice haakt daarop in met twee evenementenzenders op de radio: EK Voetbal Radio en Music Choice Summer Festival  die worden doorgegeven via het digitale pakket van kabelaar Ziggo. Lees verder.
  • Per 1 juli 2012 treden twee nieuwe leden toe tot de Raad van Toezicht van Omroep Zeeland. Het betreft de heer Hennekeij, onder meer oud-Gedeputeerde en voormalig president-commissaris van Delta N.V. en de heer Van der Wel, directeur van woningcorporatie Woonburg. De heer Van der Wel wordt benoemd op voordracht van de Ondernemingsraad.
  • Computers van internetgebruikers die de afgelopen twee weken de website van weeronline.nl hebben bezocht, zijn mogelijk geïnfecteerd met een kwaadwillend computervirus. Dat meldt de weerdienst donderdag op zijn website. Lees verder.
  • De voorsprong van VI Oranje ten opzichte van NOS Studio Sportzomer groeit. Het verschil in het aantal kijkers is toegenomen van 67.000 aan het begin van de week tot 180.000 op woensdagavond in het voordeel van de talkshow van RTL4. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Lees verder.
  • KPN is opnieuw in verlegenheid gebracht. Een half jaar na de serverhack van KPN-dochter Gemnet heeft de telco halsoverkop nog een gestolen certificaat ingetrokken, na een tip van een hacker.Lees verder.
  • De Nieuwe Pers moet vanaf eind deze maand verkrijgbaar zijn. Dat is het streven van directeur Ben Rogmans. De applicatie van de digitale opvolger van het gratis dagblad De Pers is zo goed als klaar en wordt volgende week naar Apple gestuurd voor goedkeuring. De krant verschijnt in eerste instantie alleen voor de iPad en de iPhone. Lees verder
  • Telenet verhoogt per 24 juni de geadverteerde downloadsnelheden van haar internetabonnementen. Het instappakket wordt 30/2,5 Mbps in plaats van 20/1,25 Mbps, met een datalimiet van 100 GB per maand. Lees verder.
  • Annette Timmer treedt met ingang van 1 juli, na bijna 24 jaar bij de Drentse omroep te hebben gewerkt, uit dienst bij RTV Drenthe. Annette begon december 1988 bij Radio Drenthe en presenteerde naast nieuwsuitzendingen ondermeer cultuur- en economieprogramma’s In september 2010 koos zij voor de nieuwe functie van communicatie-adviseurbij RTV Drenthe. In het kader van een reorganisatie is deze functie nu vervallenen zijn een chef marketing en een medewerker communicatie benoemd.
  • Reclameman Aad Muntz is woensdag op 77-jarige leeftijd overleden. Hij is de bedenker van de bekende en bekroonde reclameslogan ‘Even Apeldoorn bellen’ van verzekeraar Centraal Beheer Achmea (vroeger Centraal Beheer). Daar werkte Muntz van 1969 tot zijn pensioen in 1995, de laatste 10 jaar als directeur reclame en pr. Lees verder