Lokaal experiment met DAB+ gestart in Almere

In Almere is sinds vrijdag een lokaal experiment met digitale radio via de ether (DAB+) gestart. Het gaat om experiment van Arno van Boven Consultancy dat in omgeving van Almere te horen is op kanaal 12A. De technische exploitatie wordt uitgevoerd door zenderexploitant Broadcast Partners. Via het kanaal zijn drie radiozenders te horen Rebecca Radio, Dutch Beats Radio en Feel Good Radio Almere.

Tot 1 januari 2018

Het experiment zal tot 1 januari te horen zijn in Almere. Agentschap Telecom heeft deze week nogmaals bevestigd dat alle lokale experimenten in de digitale ether per 1 januari 2018 worden stopgezet.

Feel Good Radio Almere

Het lokale DAB+-experiment bevat ook het radiokanaal Feel Good Radio Almere. Dit radiokanaal is een initiatief van Stichting Lokale Omroep Almere (SLOA). Deze stichting wil een gooi dan naar de licentie voor publieke lokale radiozender in Almere. Naast de Stichting Lokale Omroep Almere zijn ook Stichting 1Almere, Almere Omroep Stichting (AOS) en Stichting Produktie Fabriek Almere in de race voor deze vergunning.

‘Nieuwe stijl’

De Stichting Lokale Omroep Almere heeft eerder aangegeven een lokale omroep ‘nieuwe stijl’ te willen zijn. “Door nieuwe techniek is straks iedere inwoner van Almere redacteur van de omroep. Ook is er ruimte voor vloggers, bloggers en lokale journalisten“, aldus een woordvoerder tegenover Omroep Flevoland.