Lokale omroep Zoetermeer FM ook te ontvangen via DAB+

Sinds zondagavond is de lokale omroep van Zoetermeer, Zoetermeer FM, ook te ontvangen via DAB+. De radiozender is te horen via het lokale DAB+-experiment dat wordt uitgevoerd in Leiden op kanaal 5D.

Impact AM

Sinds een aantal weken is Impact AM gestart met lokale uitzendingen via de digitale ether (DAB+) op kanaal 5D. Naast Impact AM zelf zijn ook de radiozenders Unity FM, Sleutelstad FM, Amsterdam Most Wanted, Dance Radio en Radio Groeistad te horen via dit kanaal.

Uitbreiding

Sinds kort is ook de radiozender DTBS te ontvangen dit kanaal. Vanaf zondag zijn er weer twee zenders toegevoegd: Impact HiQ en Zoetermeer FM. Impact HiQ zendt ook het signaal van Impact AM uit maar er wordt geëxperimenteerd met hogere bitrates en zogenaamde protectie-levels.

Zoetermeer

Ook de lokale omroep van Zoetermeer, ZFM, is sinds zondagavond te horen via kanaal 5D in de regio Leiden met een kwaliteit van 64 kbps. Het DAB+-pakket uit Leiden is outdoor ook te ontvangen in de regio Zoetermeer.

Wageningen

Bij het lokale DAB+-experiment in Wageningen op kanaal 7B zijn ook een aantal wijzigingen doorgevoerd. Sinds donderdag zijn daar de radiozenders Accent, DTBS, Ede FM, Impact AM, Hotradio, Radio5FM, Radio 90FM en Midland FM te horen via de digitale ether. Sinds dit weekeinde zijn daar ook de lokale omroepen RTV Totaal en RTV Rijnstreek aan toegevoegd.