Lokale radio Nordrhein-Westfalen gaat voor Internet-verspreiding

Ondanks de stijgende populariteit van digitale radio via de ether (DAB+) zetten de lokale radiozenders in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen in op Internet.

Digitale radio groeit

Deze week werd bekend dat er in Duitsland steeds meer geluisterd wordt naar de radio via digitale manieren. Vooral radio luisteren via Internet en DAB+ wordt steeds populairder bij onze Oosterburen. Toch zijn niet alle radiozenders in Duitsland overtuigd van het succes van DAB+ als digitale luistermethode.

Lokale radio

De aan Nederland grenzende deelstaat Nordrhein-Westfalen kent meer dan 40 lokale radiozenders. Deze radiozenders zijn niet te ontvangen via DAB+ en verwachten ook niet op korte termijn digitaal verspreid te worden via de ether. De radiozenders zien meer in de distributie via Internet.

Themazenders

De meer dan veertig lokale radiozenders in Nordrhein-Westfalen, die verenigd zijn in Radionrw, bieden naast hun eigen programma’s sinds kort ook een aantal thematische muziekkanalen aan die exclusief via Internet zijn te beluisteren. Onder de slogan ‘Dein Radio’ worden er kanalen aangeboden met de thema’s Top 40, Urban, Rock, 80’s, 90’s, Duitse popmuziek, Schlager, Lounge en Love. De themakanalen worden centraal geproduceerd maar op de website van de diverse lokale omroepen in de eigen vormgeving aangeboden.

Een overzicht van alle lokale omroepen in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen vind je hier. De thematische muziekkanalen zullen de komende periode worden toegevoegd aan de websites van de diverse lokale radiozenders. Radio Bonn heeft de nieuwe themazenders inmiddels toegevoegd op haar website.

Overzicht themazenders in look-and-feel van de diverse lokale omroepen:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.