Luistercijfers juli/augustus: Radio 538 blijft aan kop, NPO 3FM levert weer in

In de meetperiode juli/augustus van dit jaar is Radio 538 de best beluisterde radiozender van Nederland.Dit blijkt uit de luistercijfers over deze periode die vandaag zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

Marktleider

Radio 538 blijft in deze meetperiode marktleider met een marktaandeel van 11,5 procent. De radiozender moet wel 0,5 procent inleveren. Ook NPO Radio 2 moet fors inleveren en behaalt 10,6 procent marktaandeel (-0,9 procent). Qmusic maakt de top 3 compleet.

Stijgers

Radio 10 ziet haar marktaandeel wederom fors stijgen: +0,7 procent. Ook NPO Radio 1 en 100 % NL zien hun marktaandeel stijgen.

Dalers

NPO 3FM moet wederom marktaandeel inleveren. De radiozender behaalde een aandeel van 2,6 procent (-0,3 procent ten opzichte van de vorige meetperiode en een kleine 2 procent ten opzichte van een jaar geleden.)

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7144 respondenten. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 21 minuten (was 2 uur en 24 minuten in de vorige meetperiode)

NLO

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De meting van de luistercijfers over de periode juli augustus worden 23 oktober bekend gemaakt.

Luistercijfers over voorgaande perioden vindt u hier.

Alle marktaandelen op een rij (bron NLO)