Luistercijfers: Qmusic best beluisterde radiozender

In de luisterperiode augustus-september 2021 is Qmusic de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze meetperiode die vandaag zijn gepubliceerd Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De radiozender verslaat hiermee NPO Radio 2.

Top 3

Qmusic behaalde in deze meetperiode een marktaandeel van 11,9 procent (+0,5 procent ten op zichtte van de vorige meetperiode). NPO Radio 2 doet een stapje terug met een marktaandeel
van 11,4 procent (-0,4 procent). Radio 10 staat op plek nummer 3 met een marktaandeel van 10,7 procent (+0,2 procent)

Dalers

Naast NPO Radio 2 zien ook Radio 538, Sky Radio, NPO Radio 1, Radio Veronica, KINK en BNR Nieuwsradio hun marktaandeel dalen in deze meetperiode.

Meting

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.337 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 22 minuten per dag (vorige periode: 2 uur en 22 minuten). De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 6 minuten (vorige periode: 4 uur en 7 minuten).

De rapportage over de meetperiode september-oktober wordt op dinsdag 23 november 2021 gepubliceerd. Luistercijfers over vorige meetperioden vind je hier.

Alle cijfers op een rij: