Mediabedrijven komen met toepassingen voor Nederlandse Google Assistant

Google heeft haar Google Assistant nu ook geschikt gemaakt voor de Nederlandse taal. Diverse mediabedrijven komen vandaag met toepassingen voor de Google Assistant.

Google Assistant

Google Assistant is een virtuele assistent ontwikkeld door Google. Gebruikers kunnen een gesprek aangaan met de assistent, net zoals dat kan met Alexa van Amazon, Siri van Apple en Cortana van Microsoft. De Google Assistent is op dit moment alleen beschikbaar op smartphones en tablets. Google Home, de slimme speaker waarin de Google Assistent geïntegreerd is, verschijnt later dit jaar. Er zijn per vandaag diverse Nederlandse mediabedrijven die toepassingen bieden voor de virtuele assistent zoals Qmusic, NOS, RTL, Talpa, KRO-NCRV en NPO.

Qmusic

Qmusic is naar eigen zeggen de eerste radiozender die de Google Assistent live op radio als digitale sidekick gebruikt. Daarnaast kan iedereen die gebruik maakt van de Google Assistent dingen vragen aan Qmusic. In de ochtendshow sprak dj Joost Swinkels uitvoerig met de Google Assistent.

Robert Bernink, Algemeen Directeur Qmusic, laat weten: “Innovatie, audio en behoeften van de luisteraars: allemaal redenen waarom Qmusic geïntegreerd is in de Google Assistent. Spraakgestuurde toepassingen nemen een steeds belangrijkere plek in in het dagelijks leven.

RTL

RTL biedt via haar platformen Buienradar en RTL Nieuws de mogelijkheid om per stem het laatste nieuws of het weerbericht op te vragen. “Spraak is nog altijd de meest natuurlijke vorm van communicatie en daarom is spraakbesturing dé gebruikersinterface van de nieuwe generatie. Google is de onbetwiste leider op dat gebied. Wij zijn dan ook zeer enthousiast over het partnerschap met Google en het feit dat onze fans met behulp van de Google Assistent de platformen van Buienradar, RTL Nieuws en straks ook Videoland gewoon met hun eigen stem kunnen aansturen. Door dit soort ontwikkelingen al in een vroeg stadium te omarmen, blijven we als RTL leidend op het gebied van digitale innovatie in het Nederlandse medialandschap.“, aldus Giovanni Piccirilli, CTO RTL Nederland.

Sociale media: