“Meer kijkers en luisteraars voor regionale omroep”

Het week- en dagbereik van de regionale omroepen zijn het afgelopen jaar gestegen. Dit bericht de overkoepelende organisatie van publieke regionale omroep (Stichting Roos) in een persbericht.

Stijging bereik

Volgens het onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van de omroepen is het gemiddelde weekbereik van de tv-kanalen van de regionale omroepen was 46% in de tweede helft van 2015, het dagbereik was 23%. Daarmee is het bereik hoger dan in dezelfde periode in 2014, toen de tv-kanalen een gemiddeld weekbereik hadden van 42% en een dagbereik van 19%. Het radiobereik is eveneens hoger met een gemiddeld weekbereik van 23% in de tweede helft van 2015 tegenover 18% in 2014 en een dagbereik van 12% in 2015 tegenover 9% in 2014.

Waardering

Verder heeft het publiek de regionale omroepen met een waarderingscijfer van 7.3 opnieuw een ruime voldoende toegekend. Ook de bekendheid van de regionale omroepen bleef in de tweede helft van 2015 onveranderd hoog. Met een gemiddelde bekendheid van 97% van de inwoners van de regio kan gesteld worden dat vrijwel iedereen van 18 jaar en ouder de regionale omroep kent.

Omroep West

In een persbericht geeft Omroep West, de regionale omroep voor Zuid-Holland Noord aan dat ook hun bereik is toegenomen in 2015. Het bereik van TV West is volgens de omroep fors gestegen. Er is een toename van het gemiddelde weekbereik met 5% naar 36%. Het dagbereik van TV West steeg ook met 5% naar 16%. Het weekbereik van Radio West is gestegen met 1% naar 12%. Het dagbereik is gelijk gebleven op 6%.

RTV Oost

Ook de regionale omroep voor Overijssel, RTV Oost, is tevreden over haar bereik in de provincie. 800 Overijsselaars werden ondervraagd over de manier waarop en de mate waarin ze gebruik maken van de kanalen van RTV Oost. Maar liefst 79% van de Overijsselaars tussen de 18 en 75 jaar kijkt of luistert naar of gebruikt één van de mediakanalen van RTV Oost.

Voor zowel de online kanalen als radio en televisie geldt dat het bereik gestegen is en er langer gekeken en geluisterd wordt. Radio en TV Oost zijn met name populair onder de wat oudere doelgroep. Toch is 38% van de luisteraars en kijkers jonger dan 44 jaar. Opmerkelijk is het sterk gestegen bereik van Radio Oost in met name noordwest Overijssel: van 18% in 2014 naar 32% in 2015.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.